UNIS Flyers vertrekt vandaag na de ochtendtraining naar Duitsland om de eerste oefenwedstrijden van dit seizoen te gaan spelen. In Herford gaat de ploeg strijden om de Dragons-Cup.

Sterk toernooi

Net zoals afgelopen seizoen neemt UNIS Flyers op uitnodiging van Herford Ice Dragons deel aan dit toernooi. Vanavond om 20:30 uur is de face-off tussen UNIS Flyers en de thuisclub. De tweede tegenstander dit weekend is Saale Bulls uit Halle. Zaterdagavond om 20:00 uur speelt UNIS Flyers tegen dit Oberliga team.

UNIS Flyers komt dus direct twee sterke teams tegen in de voorbereiding. Herford werd afgelopen jaar kampioen in de Regionalliga West en Saale geldt als één van de sterkste ploegen uit Oberliga Nord. “Ik wil het team elke shift een stukje beter zien worden. De focus zal tijdens de wedstrijden liggen op de defensieve opbouw, onze forecheck en het spel simpel houden”, blikt Hoofdcoach Mike Nason vooruit.

Alle nieuwe aanwinsten zijn beschikbaar dit weekend. Voor aanvaller Trevor Petersen komen de wedstrijden net te vroeg. Hij wacht op een definitieve tewerkstellingsvergunning.

Naar elkaar toe groeien

Het team zal dit weekend voor het eerst samen spelen in een sterk vernieuwe formatie. Voor Mike Nason is dan ook het voornaamste doel dit weekend dat spelers aan elkaar wennen. “Het is een nieuwe groep die zowel op- als buiten het ijs elkaar moeten leren kennen. Dit trainingskamp is daarvoor ideaal.”

Oefenduel in Thialf

Volgende week vrijdag 13 september oefent UNIS Flyers in Thialf. Dan komt Herford Ice Dragons naar Heerenveen. Tickets voor deze wedstrijd zijn binnenkort te koop. Seizoenkaarthouders en jeugd t/m 17 jaar hebben gratis toegang. De ticketprijs zal voor deze wedstrijd gereduceerd worden naar €7,50,-.

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht