Ronald Wurm heeft zijn contract bij UNIS Flyers met twee seizoenen verlengd, met een optie voor nog een seizoen. De 32-jarige forward was afgelopen seizoen uitstekend op dreef voor UNIS Flyers. In 48 wedstrijden was Wurm goed voor 43 goals en 53 assists. Met die statistieken beleefde de geboren Hagenees één van zijn meest productieve seizoenen.

Volgend seizoen wordt voor Ronald Wurm alweer zijn zesde seizoen in dienst van UNIS Flyers. ,,Ik speel hier al vijf jaar en voel me hier erg goed,” vertelt Ronald. ,,Ik heb vrij snel mijn draai kunnen vinden en ben blij dat ik hier nog door kan blijven gaan. Mijn missie is hier nog niet klaar,” klinkt het strijdvaardig.

De behendige aanvaller was afgelopen seizoen in de playoffs goed op schot. Wurm was topscorer in de playoffs met 9 goals in acht wedstrijden. ,,Ik heb persoonlijk wel een goed seizoen gedraaid. Vooral in de tweede helft van het seizoen, toen ik in een lijn kwam met Marco Postma en Tony Demelinne. Zij hebben het mogelijk gemaakt om mij goed te laten presteren, en dus gaan de credits merendeels naar hen. Maar hoe ouder ik word, hoe minder mijn persoonlijke statistieken mij interesseren. Ik prefereer de teamprijzen en het is een domper dat we afgelopen seizoen geen hoofdprijzen hebben gehaald los van de Ron Berteling-schaal. Dus voor volgend seizoen wil ik UNIS Flyers weer op de troon zetten. Persoonlijke statistieken tellen als je teamprijzen wint, anders heb je er niets aan. Het moet gecombineerd zijn, dan heb je het over een succesvol seizoen, zowel persoonlijk als met het team.”

Het seizoen 2015-2016 was voor Ronald Wurm zijn meest succesvolle seizoen. In het shirt van UNIS Flyers pakte hij de landelijke topscorerstitel en won daarmee de Jack de Heer-trofee. Dat seizoen won Wurm met UNIS Flyers de beker en pakte het Nederlands kampioenschap.

De selectie van UNIS Flyers voor het volgende seizoen krijgt al behoorlijk vorm. Eerder werden al Martijn Oosterwijk, Trevor Hunt, Pippo Limnell, Adam Bezak, Jasper Nordemann en Trevor Petersen aan de selectie toegevoegd.

Seizoenkaart voorverkoop van start

Wil jij Ronald volgend seizoen aanmoedigen in Thialf? De voorverkoop van seizoenkaarten voor het volgende seizoen is al gestart! Momenteel geldt er een extra korting op de seizoenkaarten. Deze early bird seizoenenkaarten zijn € 145 voor volwassenen en € 65 voor jeugd t/m 17 jaar. Seizoenkaarten kunnen uitsluitend worden besteld via VanPlan. Wil jij ook met korting het volgende Flyers-seizoen meemaken? Klik hier om een seizoenkaart te bestellen.

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht