Door twee keer te winnen beleefde UNIS Flyers een perfecte start van de bekercompetitie. Vrijdagavond werd Nijmegen in de eigen hal met 5-2 (2-1, 2-1, 1-0) verslagen, zondag werd Amsterdam Tigers in Thialf moeiteloos terzijde geschoven; 7-0 (3-0, 1-0, 3-0).

,,Het is aan alles te zien dat we aan dit seizoen heel anders zijn begonnen dan aan het vorig seizoen.’’ Ronald Wurm zei het zondagavond met een tevreden grijns op zijn bebaarde gezicht. Hij was zojuist als ‘man of the match’ van het Thialf-ijs gestapt.

Hattrick

Wurm was de twee uur daarvoor met een echte hattrick verantwoordelijk geweest voor een vroegtijdige eliminatie van Amsterdam. De aanvaller maakte in de eerste periode drie goals tegen de hoofdstedelingen, waar voormalig Flyers-back up goalie Jorrit Vos met verve zijn doeltje stond te verdedigen.

De 21-jarige goalie was twee seizoenen geleden de stand-in van Sjoerd Idzenga, maar liet zich het afgelopen seizoen in het Junior A-team van Boston Bandits verder scholen in het edele vak van ijshockeykeeper.

,,Je kunt zien dat Jorrit met veel meer ervaring op het doel staat, hij is figuurlijk behoorlijk gegroeid’’, complimenteerde Ronald Wurm zijn ex-ploeggenoot. Toch verschalkte Wurm hem dus driemaal, waardoor UNIS Flyers met een comfortabele 3-0 voorsprong de eerste pauze aanving.

Hongerig

Dat op dat goede eerste part een slordige tweede volgde, was op zich logisch. Het verging de thuisclub immers gemakkelijk, waardoor de scherpte logischerwijs afnam. Wurm: ,,Dat we het in de derde periode toch weer voortvarend aanpakken, is hét bewijs dat we dit seizoen hongerig zijn.’’

De aanvaller vervolgt: ,,We willen weer prijzen winnen, niet meer zo’n lastig seizoen als vorig jaar meemaken. Toen dachten we dat we als regerend kampioen en bekerwinnaar wel even de prijzen te kunnen prolongeren. Maar dan moet je ook die instelling hebben en dat was er onbewust toch niet.’’

De openhartige ontboezeming van Wurm werd vergemakkelijkt door de eerste resultaten van dit prille seizoen. En door zijn vijf treffers in de eerste twee speelrondes van UNIS Flyers in de bekercompetitie.

Want naast zijn drie goals van zondag tegen Amsterdam – Jasper Nordemann, Marco Postma, Pippo Limnell Finocchiaro en Kevin Nijland maakten het septet vol tegen Tigers – was Wurm met twee doelpunten ook van behoorlijke waarde in de uitwedstrijd van vrijdag tegen Ahoud Devils Nijmegen.

Teamprestatie

De Gelderlandse ploeg kocht deze zomer heel behoorlijk in en leek een geduchte opponent te worden. Tot 2-2 kon Nijmegen aardig bijblijven, maar daarna gaf de inzet, passie en ervaring van UNIS Flyers de doorslag en werd met 5-2 gewonnen.

,,Het was een heel solide teamprestatie. Je kunt zien dat iedereen toch met een andere instelling aan het spelen is. Vooral de oudere jongens, waaraan de jongeren zich optrekken. Dat proces is heel mooi om te zien’’, zei coach Mike Nason.

Hij keek terug op een sterk speelweekeinde, maar was na de dubbele zege alweer gericht op het duel van vrijdag. Dan speelt UNIS Flyers in en tegen Den Haag. Die ploeg zal toch revanche willen nemen voor de nederlaag tegen UNIS Flyers in de Ron Berteling Schaal. Nason: ,,We moeten op onze hoede zijn.’’

Volgende thuiswedstrijd

De volgende  thuiswedstrijd is zaterdag 13 oktober aanstaande tegen Zoetermeer Panters. Je kunt al kaarten kopen in de voorverkoop! Tickets zijn te verkrijgen via VanPlan (klik hier).

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht