De kaarten in de BeNe-League zijn allemaal geschud. Dit betekent dat UNIS Flyers vrijdagavond het in de halve finale opneemt tegen AHOUD Devils. De Nijmeegse club verloor gisteren in Den Haag en eindigt hierdoor op de zesde plek in de competitie.

De reguliere competitie van de BeNe-League was dit seizoen ontzettend spannend. Op de slotdag moesten nog de nodige beslissingen vallen. Gisteren streden Den Haag en Nijmegen nog om plek 5 en 6. In Den Haag won de thuisclub uiteindelijk met 6-5 van Nijmegen. Hierdoor zijn de halve finales van de Final Four nu definitief bekend.

UNIS Flyers speelt vrijdag tegen Nijmegen in Thialf. De andere halve finale wordt gespeeld tussen Geleen en Den Haag. De winnaars stromen door naar de finale in Tilburg. De finale staat gepland op woensdag 6 maart.

Nijmegen

UNIS Flyers en AHOUD Devils staan vrijdag voor de achtste keer dit seizoen tegen over elkaar. Vier keer won UNIS Flyers en drie keer ging Nijmegen met winst van het ijs. Ook in de halve finale van de beker waren de ploegen elkaar opponent. In de best-of-three serie was Nijmegen uiteindelijk de sterkste en stoomde zij door naar de finale. In de finale versloeg Devils Den Haag.

Vorige wedstrijden

Beker van Nederland

5 oktober: AHOUD Devils Nijmegen – UNIS Flyers 2 – 5

28 oktober: UNIS Flyers – AHOUD Devils Nijmegen 2 – 5

Halve finale beker

29 december: UNIS Flyers – AHOUD Devils Nijmegen 4 – 3

30 december: AHOUD Devils Nijmegen – UNIS Flyers 3 – 2 (OT)

9 januari: UNIS Flyers – AHOUD Devils Nijmegen 1 – 3

BeNe-League

23 november: AHOUD Devils Nijmegen – UNIS Flyers 2 – 5

23 februari: UNIS Flyers – AHOUD Devils Nijmegen 4 – 1

Tickets

In lijn met afgelopen wedstrijden verwachten we opnieuw veel toeschouwers op de tribune komende vrijdag. De kaartverkoop voor de halve finale is inmiddels online beginnen. Een ticket voor volwassenen kost €14,- en voor jeugd t/m 17 jaar €5,-. Tickets kunnen hier worden besteld!

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht