Na een afwezigheid van vier maanden is verdediger Niels van der Vossen weer terug bij UNIS Flyers. De 23-jarige defense was in de afgelopen periode voor zijn studie afgereisd naar Tarbes, in Zuid-Frankrijk. Na de kerstdagen zette Van der Vossen weer voet op Nederlandse bodem. Vrijdagavond, in de thuiswedstrijd tegen Chiefs Leuven, maakt Van der Vossen mogelijk zijn eerste minuten weer in Flyers-tenue.

De derdejaars student aan de Hanzehogeschool in Groningen deed voor zijn studie Werktuigbouwkunde een minor in de Franse stad. Die heeft hij inmiddels succesvol afgerond. ,,Ik heb een minor gevolgd hoe een onderwaterrobot een onderwaterreservoir kan schoonmaken. Dat was erg interessant en heel plezierig om met andere internationale studenten samen te werken. De afgelopen vier maanden heb ik het erg goed naar mijn zin gehad. Het is totaal iets anders dan ik gewend was. In Nederland had ik een gestructureerd leven met studie en ijshockey, die goed op elkaar afgestemd waren. In Frankrijk was het ineens anders. Dat was even wennen, maar voelde al snel goed,” vertelt Niels, die kerst vierde met zijn moeder en vriendin in een huisje in de Franse bergen.

Nu keert Van der Vossen dus terug bij UNIS Flyers. Hij is benieuwd hoe de eerste trainingen gaan bevallen. ,,Ik ben een hoop in de bergen geweest, en heb sowieso een hoop gesport. Maar dat is wel iets anders dan dat je vijf dagen per week op het ijs staat,” lacht Niels. ,,Maar ik kan niet wachten om weer het ijs op te gaan. De laatste keer dat ik op het ijs stond was met het Nederlands team. Dat was in april ergens, volgens mij.”

Inmiddels heeft hij zijn teamgenoten tijdens het kerstdiner met de selectie voor het eerst weer gezien. ,,Leuk om de nieuwe jongens ook te leren kennen. Ik heb de wedstrijden natuurlijk wel gevolgd, en ze hebben het ontzettend goed gedaan,” zegt Niels. ,,Ik heb het wel gemist om bij het team te zijn. De interactie met de jongens, de druk van het presteren. Ik ben blij dat ik weer kan aansluiten.”

Van der Vossen is al zes jaar een vaste waarde in de selectie van UNIS Flyers, en tevens sinds 2017 international van het Nederlands team. Toch weet hij niet wat hij kan verwachten in de komende periode. ,,Ik ben nog nooit eerder zo half in het seizoen ingestapt. Ik heb in Frankrijk één keer per week inline hockey gedaan, maar dat is totaal iets anders dan op het ijs. Ik hoop dat ik snel kan aanhaken en dat ik binnen een paar weken mijn draai kan vinden,” besluit Niels.

Tickets bestellen

Wil je kaarten bestellen voor de wedstrijd tussen UNIS Flyers en Chiefs Leuven, vrijdagavond 3 januari 2020? Dat kan online via VanPlan. Er zijn zowel familiebundels als losse kaarten te koop. Wil je met twee volwassenen en twee kinderen naar de wedstrijd komen, klik dan hier om het voordelige familiebundel van €25,- te bestellen.  Ben je op zoek naar reguliere tickets klik dan hier om kaarten te bestellen voor volwassenen (€11,50) en jeugd t/m 17 jaar (€5,-).

Foto: Pieter Jord Hovenga

Deel dit bericht