De vijf Nederlandse BeNe League-teams hebben in een gemeenschappelijk nieuwsbericht aangegeven dat de plannen voor een competitie op dit moment worden bevroren. De getroffen maatregelen van deze week blokkeren trainingen en wedstrijden. De clubs streven er naar om de BeNe-League voor iedereen te behouden in de toekomst.

Intentie

De clubs hebben het afgelopen weekeinde met elkaar overlegd over het seizoen 2020-2021. Dit was hard nodig na de mislukte opzet van de ‘Dutch Hockey League’ en het plan van Hans Toonen (voorzitter Zoetermeer Panters) voor een gedeeltelijke samenwerking met de Eerste Divisie, wat onvoldoende draagvlak had.

De uitkomst van het overleg is dat wij als gezamenlijk doel hebben: starten met wedstrijden en een competitie, mits de omstandigheden dit toelaten. Vanwege de onzekere situatie zijn alle opties nog open, maar de voorkeur gaat uit om te beginnen met een bekercompetitie en daarna een competitie samen met de Belgische teams. De Belgische clubs zijn bereid elke medewerking te verlenen die nodig is om dit mogelijk te maken. UNIS Flyers hoopt dat er in januari begonnen kan worden aan een bekercompetitie met de vijf Nederlandse teams.

Pas op de plaats

Door de recente maatregelen is er voorlopig een streep gezet door elk plan. Wij vrezen dat het verbod op groeps- en contactsporten nog zeker tot het einde van het jaar zal duren. Dat betekent voor de komende weken of maanden een pas op de plaats voor alle plannen en idee├źn die er zijn.

Het is voor alle betrokkenen die deze sport een warm hart toedragen frustrerend en teleurstellend. Laten wij hopen dat er spoedig betere tijden aanbreken, waarbij het mogelijk wordt om na te gaan denken over trainen en het organiseren van wedstrijden. UNIS Flyers wil nogmaals iedereen bedanken voor de steun afgelopen maanden en hoopt dat een ieder de club ook in de toekomst blijft steunen.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht