Vrijdagavond staat er wederom een topwedstrijd op het programma voor UNIS Flyers. Microz Eaters Limburg komt op bezoek (face-off 20.30 uur) in Thialf. Zaterdagavond reist UNIS Flyers naar Zoetermeer, voor een ontmoeting met Panters. Het belooft dus weer een fantastisch ijshockey-weekend te worden!

Terugblik

Afgelopen weekend won UNIS Flyers van het Duitse EG Diez in de Inter Region Cup (6-3). ,,De energie was goed,” blikt Mike Nason terug. ,,Ook de supporters waren geweldig, de sfeer was goed. We kwamen op achterstand in de wedstrijd, maar we toonden karakter en hielden vervolgens goede controle. Daarnaast liep de powerplay goed.”

Een dag later kroop UNIS Flyers door het oog van de naald in Antwerpen. Een 4-1 achterstand werd omgezet in 6-4 winst. ,,Bijna elk schot van Antwerpen viel binnen,” zuchtte Nason. ,,We moesten ons terug in de wedstrijd knokken. Je zag aan de jongens dat de wil aanwezig was en de mentaliteit was goed.”

Vrijdagavond: Eaters

In de bekercompetitie speelde UNIS Flyers al twee keer tegen Microz Eaters Limburg. In Thialf werd 5-2 gewonnen en in Geleen won het team van hoofdcoach Mike Nason met 2-3. Nason verwacht wederom een gelijkopgaande strijd. ,,Geleen heeft de laatste twee wedstrijden gewonnen. Zij zitten in een positieve flow. Het zal een lastige wedstrijden worden, maar ook een heel belangrijke. Geleen is een kanshebber voor het kampioenschap. Ze zijn tevens onze tegenstander in de halve finales van de beker, dus het is belangrijk om direct een statement tegen ze te maken. We moeten zorgen dat we ze geen vertrouwen geven om eventueel een resultaat in Thialf te behalen,” zegt Nason strijdvaardig.

Lof voor supporters

De coach is tevens erg te spreken over het publiek wat telkens in grote getale naar Thialf komt om UNIS Flyers aan te moedigen. ,,De supporters geven ons energie. Die voel je als speler maar ook als coach. Op belangrijke of moeilijke momenten helpen ze ons om net dat stukje extra energie aan te spreken. Mensen die niet op het ijs staan kunnen dat misschien moeilijk voorstellen, maar het helpt echt. De drums, de aanmoedigingen: het zorgt voor extra energie,” is Nason vol lof.

Zaterdag gaat UNIS Flyers op bezoek in Zoetermeer. ,,Dat is altijd een lastige uitwedstrijd. Ik vind Zoetermeer één van de hardst werkende teams in de league. Ze hebben een goede instelling. Wij moeten ons aan ons eigen plan houden, onze snelheid gebruiken en slim spelen,” besluit Nason.

Wees er vrijdag bij!

Kom vrijdagavond naar Thialf! De hoofdact is natuurlijk UNIS Flyers tegen Microz Eaters Limburg (20.30 uur) Met medewerking van De Glasblazers en Grutte Geart wordt het een gezellige avond! Hier wil je bij zijn! Koop snel je tickets hier via VanPlan.

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht