Vorig weekend kende UNIS Flyers een uitstekende start van de bekercompetitie van Nederland. De ploeg van coach Mike Nason won met 5-2 op bezoek bij Devils Nijmegen. Zondagmiddag werd Amsterdam Tigers overtuigend met 7-0 opzij geschoven. Goalie Jeff Honebeeke pakte daarmee de eerste shutout van het seizoen.

De twee winstpartijen zorgen voor veel zelfvertrouwen in het team. Na de Ron Bertelingschaal was het belangrijk om dat goede gevoel mee te nemen naar de start van de bekercompetitie. Voor coach Nason en zijn manschappen de uitdaging om komend weekend tegen Carox Hijs Hokij en Zoetermeer Panters opnieuw strijdbaar voor de dag te komen.

Goede energie

Volgens Mike Nason zijn de winstpartijen tegen Nijmegen en Amsterdam belangrijk voor het team en de ontwikkeling. ,,De wedstrijd tegen Nijmegen was goed. Wij staken er goede energie in. We controleerden 90% van de wedstrijd en ik vond ons het hardst werken. We hadden een paar fouten, maar die hebben we geanalyseerd en besproken,” vertelt Nason.

De tweede wedstrijd van vorig weekend tegen Amsterdam Tigers gaf de coach een tevreden gevoel. ,,Die was van onze kant iets minder dan tegen Nijmegen,” geeft Nason toe. ,,Amsterdam was niet compleet en ze hebben ons niet tot het uiterste gedreven, maar uiteindelijk was de winst prima. Jeff (Honebeeke, red.) pakte de shutout. Hij had een aantal knappe reddingen.”

Hongerig

Het is nog vroeg in het seizoen, maar de coach ziet dat UNIS Flyers met regelmaat een hoog niveau etaleert. ,,Het trainingskamp in de voorbereiding is heel goed geweest. Daardoor zijn wij nu zo fit en energierijk. Daarnaast kunnen we steeds veel en vaak trainen in Thialf. Dat zorgt ervoor dat onze voorbereiding goed is,” zegt Nason.

Nason merkt dat de spelersgroep zeer gemotiveerd is. ,,Ik zie dat de spelers zichzelf veel druk op leggen. Ze willen winnen. Ze zijn hongerig en willen presteren. We halen nu al een hoog niveau, maar we kunnen nog wel een aantal stappen zetten. Dat niveau wat we dan kunnen halen moet onze tweede natuur worden,” legt Nason zijn ambities uit.

Weer tegen Hijs Hokij

Komende vrijdag speelt UNIS Flyers de uitwedstrijd tegen Den Haag. Drie weken geleden stonden beide teams tegen over elkaar voor de Ron Bertelingschaal. UNIS Flyers won die wedstrijd met 3-1. Maar Den Haag zal zich willen revancheren tegen Flyers. ,,Ik verwacht een zware wedstrijd,” steekt Nason van wal. ,,Ze hebben een fanatieke aanhang en de ploeg wil zich ongetwijfeld revancheren voor de nederlaag tegen ons. Daarnaast moet Den Haag punten pakken. Ze hebben verloren van Nijmegen en een tweede nederlaag in de bekercompetitie is erg nadelig voor ze. Ik denk dat het wederom een close game gaat worden.”

Hard werken en een snelle wedstrijd van maken

Zaterdag komt Zoetermeer Panters naar Thialf. De Panters kennen tot nu toe een teleurstellende start van de bekercompetitie qua resultaten. Van Amsterdam (4-3), Den Haag (7-3) en Geleen (3-0) werd verloren. Volgens coach Nason hoeft dat nog niets te betekenen. ,,Zoetermeer heeft goede spelers. Ik weet niet of hun forward Ludek Skop mee kan doen, maar dat is een heel behendige aanvaller die gemakkelijk scoort. Daarnaast hebben ze met Lauri Rämö een uitstekende goalie. Ook captain Joy Turpijn weet wat er van hem wordt verwacht. Hij doet al jaren mee in de competitie,” somt Nason een aantal belangrijke steunpilaren op.

Nason weet hoe hij zijn ploeg het op ijs op stuurt. ,,We moeten hard werken en er een snelle wedstrijd van maken. Dan denk ik dat wij de bovenliggende partij zijn. Van onderschatting is absoluut geen sprake. Ik merk aan de spelersgroep dat ze graag willen spelen en dat ze heel gemotiveerd zijn. Ik verwacht daarom ook een vermakelijke wedstrijd tegen Panters,” besluit Nason.

Flyers – Panters, zaterdag 13 oktober, 20.00 uur

Wil jij er bij zijn? Kom naar Thialf voor een heerlijk avondje ijshockey! Face-off is 20.00 uur. De hoofdpersonen zijn UNIS Flyers en Zoetermeer Panters! Wil je niet in de rij staan? Bestel dan tickets in de voorverkoop via VanPlan (klik hier).

Deel dit bericht