Het ijshockey seizoen staat op het punt van beginnen. Zaterdagmiddag neemt UNIS Flyers het op tegen UltimAir Hijs Hokij Den Haag in de Jaap Eden-hal in Amsterdam. Inzet is de Ron Berteling-schaal, traditioneel de eerste prijs van het ijshockey seizoen. Om 17.00 uur start de wedstrijd. 

Coach Mike Nason kijkt uit naar deze confrontatie, maar hij wil ook realistisch blijven. De voorbereiding op dit nieuwe seizoen startte voor UNIS Flyers twee weken later omdat de gerenoveerde ijsvloer niet op tijd klaar was. Dat had tot gevolg dat UNIS Flyers maar één oefenwedstrijd kon spelen ter voorbereiding op het seizoen. Daarnaast ontbreken nog een aantal sterkhouders zoals Trevor Hunt en Pippo Limnell. Tel daarbij op dat coach Nason het een week lang moest doen zonder vijf internationals, die weg waren met het Nederlands team in Servië om een WK te spelen.

,,We need to manage expectations,” begint Mike Nason. Als zijn team het zaterdag opneemt tegen Hijs Hokij, heeft hij zijn spelersgroep pas een week tot zijn beschikking. ,,Het is wat het is, je hebt te maken met zaken die je niet in eigen hand hebt. Het is moeilijk om de spelers in zo’n korte tijd voor te bereiden op de wedstrijd van zaterdag. We hebben veel nieuwe spelers in het team en een aantal spelers die nog afwezig zijn. We willen als team graag beter worden, dat is de inzet voor de komende wedstrijd.”

,,De jonge jongens krijgen de komende tijd de kans om zich te laten zien, om beter te worden. Natuurlijk willen we presteren, maar we staan pas vijf dagen met z’n allen op het ijs. Je moet op elkaar ingespeeld raken, en dat kost tijd,” vertelt Nason.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht