UNIS Flyers heeft het contract met aanvaller Marc Nijland verlengd. Marc is een kind van de club en speelt al zijn hele leven bij UNIS Flyers – op één seizoen in Canada na. Inmiddels is Marc 25 jaar en begint hij aan zijn negende seizoen in het shirt van UNIS Flyers.

,,Het begint wel weer te kriebelen, nu het seizoen weer bijna gaat beginnen,” vertelt Marc. Hij verlengde zijn contract bij Flyers en ondanks zijn jonge leeftijd is hij één van de meest ervaren spelers in de selectie. ,,Ik ben nog steeds jong, alhoewel ik bijna één van de ouderen ben van het team. Ik heb nog steeds de mogelijkheid om te kunnen ijshockeyen en ik kan de sport goed combineren met mijn werk. En ik heb er nog steeds heel veel plezier in. Afgelopen seizoen heb ik een goed seizoen gedraaid. Misschien niet qua aantal punten, maar ik heb vooral veel powerplays en penaltykills meegedraaid en veel ijstijd gekregen.”

Marc werd eind mei van dit jaar vader van een dochter. Of het vaderschap ook invloed heeft op zijn rol in het team, durft hij niet te zeggen. ,,Afgelopen seizoen kreeg ik al een iets andere rol,” legt Marc uit. ,,Ik wil graag een belangrijke speler zijn, en ik denk dat ik daarin wel stappen heb gezet. Ik heb veel ijstijd gekregen en ik krijg vertrouwen van Mike Nason bij het nemen van face-offs en het spelen van penaltykills.” Marc gaat verder: ,,Met mijn dochter erbij heb je meer verantwoordelijkheid in het leven. Of ik dat meeneem naar ijshockey? Misschien. Maar het zit ook wel gewoon in mij om jongere jongens wat te willen leren.”

Nog een paar weken en dan gaat het seizoen weer van start. ,,Ik hoop dat we de lijn van vorig seizoen kunnen doortrekken. Om weer de finales te spelen, en die deze keer ook te winnen. Maar goed, dat wil natuurlijk iedereen,” lacht Marc. ,,Persoonlijk wil ik graag meer punten scoren dan vorig jaar. En wil ik de jonge jongens helpen in hun ontwikkeling en belangrijk zijn voor het team,” besluit Marc.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht