Aanvaller Lennart Vosmer speelt komend seizoen bij UNIS Flyers in het BeNe-League team. De talentvolle aanvaller komt uit eigen jeugd en maakte anderhalf jaar geleden zijn debuut. 

De 18-jarige Heerenvener speelt sinds kinds af aan bij Heerenveen Flyers. In het seizoen ’19-’20 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht. Vosmer kijkt uit naar de overstap naar het eerste team: ,,Het was één van mijn doelen die ik had gesteld en ik ben blij dat ik de stap nu mag maken. Minstens de helft van het team ken ik al goed en dat gaat me helpen”.

Naar de senioren

Hiervoor speelde Vosmer in het eerste divisie team van UNIS Flyers en daardoor is hij gewend om al tegen senioren te spelen. ,,Alles gaat een tikje sneller en het tempo ligt hoger. Hier zal ik aan moeten wennen.” De jeugdinternational, die bekend staat als een allrounder, heeft een eerlijk doel voor komend jaar. ,,Vooral ervaring opdoen is voor mij belangrijk en ik hoop dat dat resulteert in steeds wat meer ijstijd.”

Ameland

Op dit moment is Vosmer nog een paar weken op Ameland. Door zijn studie op het CIOS is hij deze zomer activiteitenbegeleider op het strand. “Op dit moment ben ik nog druk bezig om het surfen en kayakken te begeleiden, maar ik kan niet wachten om weer op het ijs te gaan staan.”

Het afgelopen jaar omschrijft Vosmer kort en duidelijk. ,,Dat was shit. In het begin hebben we nog een tournooi gespeeld en daarna nog getraind. Ik heb mijn conditie via droogtrainingen bijgehouden. Gelukkig kon dat bij het RTC. In het begin van het seizoen ben ik nog in Zweden geweest om daar te gaan spelen, maar dat ging uiteindelijk ook niet door. Nu kijk ik vooral uit naar september wanneer de voorbereiding weer begint!”

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht