Hij kwam dit seizoen bij de eerste selectie van UNIS Flyers, en is inmiddels niet meer weg te denken uit de formatie van coach Mike Nason. Lennart Vosmer heeft zijn plek gevonden en kijkt uit naar de finale van de playoffs voor het kampioenschap in de BeNe-League.

De 19-jarige aanvaller is blij met zijn ontwikkeling in de hoofdmacht van UNIS Flyers. ,,Aan het begin van dit seizoen hoopte ik wat minuten te maken. Nu sta ik vast in het team, en daarbij spelen we nu nog steeds onze wedstrijden. Dat is onwijs fijn. Het is playoffs. De finale. Nu staat de druk erop,” vertelt Lennart.

Relaxt

Hoewel dit pas zijn eerste seizoen is op het hoogste niveau, is Lennart een nuchtere jongen. Hij heeft inmiddels al een paar vinkjes kunnen zetten: spelen in een vol stadion, live op nationale televisie. Lennart wordt er niet anders van. ,,Tijdens de wedstrijd moet je gewoon je ding doen. Daar moet je niet van afwijken. Je moet gewoon gaan spelen en er geen big deal van maken. Ik maak me niet zo vaak druk en heb het gevoel dat ik er relaxt in sta. Afgelopen weekend tegen Den Haag was ik vooraf wel gespannen. Maar na één shift is dat weer weg,” blikt Lennart terug.

Komend weekend de finale. Een best-of-three serie tegen Bulldogs Liège. ,,Ik verwacht twee teams die er hard voor gaan. Zij hebben ook de Belgische beker gewonnen en je zag bij hen ook de emotie. Dus ik denk dat we er allebei keihard voor moeten strijden.”

Stapje extra

Op zaterdag speelt UNIS Flyers de eerste wedstrijd in Luik (18.45 uur). Zondagavond is in Thialf de tweede wedstrijd (19.30 uur) en wordt UNIS Flyers hopelijk gesteund door een vol Thialf. ,,Dat is geweldig. Als je op het ijs staat, heb je het soms niet eens door. Maar eenmaal in de bank dan hoor je het wel. Het publiek gooit hun energie naar ons toe. Je krijgt daardoor het gevoel om soms net dat stapje extra te zetten. Om uiteindelijk door te gaan. Dat is geweldig!”, aldus Lennart.

Bestel alvast je tickets!

De finale! Het gaat er nu écht om! Hier wil je bij zijn! Wil je zondagavond niet in de rij staan voor de kassa in Thialf? Bestel dan alvast je tickets online! Tickets voor jeugd (t/m 17 jaar) zijn € 6,50, voor volwassenen is de ticketprijs € 19,00. Seizoenkaarthouders hebben op vertoon van hun seizoenkaart toegang tot deze wedstrijd. Dit wil je niet missen en moedig UNIS Flyers aan! Tot zondag!

*** Testen voor Toegang of een QR-code is niet nodig, aangezien iedereen een vaste plek heeft in het stadion.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht