Lars den Edel draagt ook komend seizoen het shirt van zijn ‘thuisclub’ UNIS Flyers. De 27-jarige aanvaller speelde afgelopen seizoen, ondanks zijn blessure, 18 wedstrijden en noteerde 7 goals en 5 assists.

Na Eindhoven, Amerika en Zweden is Heerenveen ‘the place to be’. ,,Flyers is mijn thuisclub en voelt altijd als thuiskomen. Hier begon mijn carrière en met een deel van de jongens heb ik altijd samen gespeeld. Alles rond het team is altijd goed geregeld, we hebben een geweldige staff. De keuze om terug te keren was dus niet heel moeilijk,” vertelt Lars.

Jonge selectie

Het team krijgt steeds meer vorm en is, mede door het stoppen van Trevor Hunt en Pippo Limnell, weer jonger dan afgelopen seizoen. ,,Hun ervaring gaan we defensief missen en we zullen aan het begin van het seizoen wat systemen erin moeten slijpen met de nieuwe jongens, maar ik denk dat dat goed komt. Met een jonger team, elke wedstrijd alles geven en harder werken dan onze tegenstanders.”

Het toevoegen van Pippo Limnell aan de staff ziet Lars als een goede stap. ,,Hij kent de jongens goed, weet wat Mike Nason van ons verwacht en heeft daarnaast veel ervaring.”

Extra stap

Afgelopen seizoen stond de ploeg in alle finales, een prijs werd niet gepakt. ,,De verloren finales en mijn eigen blessures neem ik wel mee van dat seizoen. We moeten leren om in de belangrijke wedstrijden een extra stap te vinden. Ik wil er staan op dat soort momenten, fit blijven en een dragende speler zijn. Het voorbeeld geven aan jongere jongens”, geeft Lars aan.

De aanvaller woont op dit moment bij zijn familie in Amerika en keert eind augustus terug naar Nederland. ,,Ik moet ze weer een aantal maanden missen, dat is het nadeel van die afstand. Al heb ik zin in het nieuwe seizoen. Het ijshockey begint steeds meer te leven in Heerenveen. Er komen steeds meer mensen kijken in Thialf en de sfeer wordt alleen maar beter. Ik hoop iedereen weer te zien in Thialf om ons aan te moedigen. Tot snel!”

De voorbereiding op het nieuwe seizoen start eind augustus. Op 3 september staat de eerste oefenwedstrijd op het programma. In Thialf is Füchse Duisburg dan de tegenstander. Meer informatie volgt binnenkort.

Deel dit bericht