In navolging van zijn jongere broer Marc heeft ook Kevin Nijland deze week een akkoord bereikt met de UNIS Flyers over een nieuw contract van één seizoen. Daarmee hebben de Flyers wederom een belangrijke schakel in de aanvalslinies vast weten te houden. Aankomend seizoen is alweer het tiende dat hij het shirt draagt van het eerste team.

Populariteit

In het seizoen 2008-09 debuteerde Kevin al op 15-jarige leeftijd voor het eerste team. Net als een jaar later bleef het bij slechts één wedstrijd. Na een jaar op en neer tussen het eerste en de beloften, en een volledig seizoen bij de beloften maakt hij sinds het seizoen 2012-13 volledig deel uit van de eerste selectie. Daarmee zal het seizoen 2018-19 alweer zijn tiende seizoen worden voor UNIS Flyers 1.  Inmiddels is hij uitgegroeid tot een van de meest populaire spelers van de UNIS Flyers. Hij staat fans altijd vriendelijk te woord, wordt vaak gevraagd om voor de camera’s te verschijnen voor een interview en zeker niet onbelangrijk: hij is geen topscorer, maar hij scoort altijd wel op beslissende momenten.

Beslissend

Zo opende hij de score in de met 4-1 gewonnen bekerfinale van 2016 tegen de Eaters uit Geleen. Hiermee had hij een groot aandeel in het winnen van de eerste grote prijs van de UNIS Flyers sinds 2002. Een jaar later trof hij in de bekerfinale, wederom tegen Geleen (8-1 overwinning) weer doel. Het huzarenstukje kwam echter in de finaleserie tegen HIJS Hokij Den Haag. In alle vier de wedstrijden van de best-of-five trof hij het net. Hoogtepunt was de winnende goal in de verlenging in game 1. De goal celebration mocht er ook zijn. Bij vele fans staat de lange schuiver op zijn kniëen nog op het netvlies gebrand. Ook tekende hij voor de game winning goal in de vierde wedstrijd in Den Haag, waar de eerste BeneLiga-titel uit de clubhistorie over de streep werd getrokken.

Kevin Nijland: ‘Die finaleserie was inderdaad wel een hoogtepunt, met name die overtime-goal in de eerste wedstrijd. Ik weet dat ik belangrijk kan zijn op beslissende momenten. De cijfers liegen niet’, klinkt het met veel zelfvertrouwen.

Belangrijke factor

Afgelopen seizoen leek Kevin weer belangrijk te worden in de finaleserie. In de belangrijke derde wedstrijd bij een stand van 1-1 in de best-of-five serie scoorde hij laat in de derde periode de 0-1 in Den Haag. De UNIS Flyers hadden op dat moment de wedstrijd onder controle, en Kevin leek zijn status als playoff-monster te bevestigen. Toch mocht het niet zo zijn. In het zicht van de haven gaven de Flyers de zege weg, en daarmee uiteindelijk de titel. Zo werd het alsnog een teleurstellend seizoen.

Coach Mike Nason noemt Kevin Nijland een belangrijke succesfactor voor zijn team. ‘Hij is een speler die altijd hoge verwachtingen met zich mee draagt. Afgelopen jaar was voor zowel mij als coach als voor Kevin zelf niet het jaar wat we hadden verwacht. Ik verwacht beter aankomend jaar. De afgelopen jaren was Kevin in de lijn met Valentijn Bouten en Aldo van Aalderen een belangrijke factor voor succes. Als deze lijn op dreef was, wonnen we.’

Super Cup

Momenteel is Kevin Nijland druk aan het voorbereiden op aankomend seizoen. Drie keer per week bezoekt hij de sportschool, en eenmaal in de week speelt hij streethockey met een grote groep vrienden. Begin september, als de ijsmachines in Thialf weer in werking zijn, moet het gebeuren. Het jaar van de revanche: ‘Ik wil graag de Ron Bertelingschaal winnen. Deze staat nog niet in mijn prijzenkast. Verder verwacht ik dat de strijd om het kampioenschap gaat tussen ons, Luik, Herentals, Nijmegen, Den Haag en Geleen. Ik denk dat wij, gezien de versterkingen deze zomer, net wat extra’s hebben dat vorig jaar ontbrak’, aldus de 25-jarige aanvaller die deze week ook zijn broertje Marc zijn contract zag verlengen met een jaar.

Bestel nu jouw seizoenkaart!

Voor €150,- (volwassenen) bent u eigenaar van een seizoenkaart! Voor jeugd t/m de leeftijd van 17 jaar geldt een tarief van €60,-! Op Ticketpoint kunnen de seizoenskaart worden besteld. Direct bestellen? Klik dan gelijk hier!

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht