UNIS Flyers heeft Jay de Ruiter toegevoegd aan de selectie. De aanvaller komt over van Hijs Hokij Den Haag. Jay gaat studeren aan de RUG in Groningen en gaat zijn studie combineren met ijshockey in Heerenveen.

Hoewel Jay pas 22 jaar is, speelt hij al 7 seizoenen op het hoogste niveau. Op zijn 15e maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van Hijs Hokij. Jay speelde vijf jeugd WK’s (2x U18 en 3x U20) en heeft 12 interlands in het Nederlands team op zijn naam staan (2 WK’s en OKT). Behalve twee seizoenen in de Verenigde Staten, speelde hij zijn volledige ijshockey-periode in Den Haag. Nu dus de overstap naar Heerenveen. ,,Eigenlijk heeft dat met twee dingen te maken,” vertelt Jay. ,,Afgelopen jaar had ik al eens contact met Mike en Henk. Dat waren heel goede gesprekken. Hoe de organisatie van Flyers geregeld is, in het kader van professionaliteit, spreekt mij heel erg aan. Ook hoorde ik van Ronald Wurm goede verhalen over Flyers.”

Naast de ijshockeysport boekt Jay ook succes in de schoolbanken. ,,Dit jaar heb ik mijn studie HBO Rechten afgerond in Den Haag. Daar wil ik graag een vervolg aan geven. Dat kan in een aantal steden. De combinatie van studeren aan de RUG in Groningen met ijshockey in Heerenveen sprak mij heel erg aan. Het is een grote stap en ik heb er ook lang over na moeten denken. Maar na overleg met mijn vriendin en familie kies ik voor dit avontuur. Mijn vriendin studeert in Amsterdam. Zij is groot onderdeel van dit proces, en hopelijk zit ze straks ieder weekend op de tribune in Thialf,” lacht Jay.

Om als ras-Hagenees naar Heerenveen te gaan is wel even wennen, verwacht hij. ,,Ik ben heel benieuwd. Het is toch altijd ‘een ding’ om in Thialf te spelen. Met Hijs Hokij hadden we het altijd lastig. Ik kijk er naar uit om Thialf als thuisbasis te zien. Daarnaast zal het wel wennen zijn dat het wat rustiger is in Heerenveen. Maar in combinatie met de studie die ik ga doen is dat ook wel prettig.”

Wat kunnen de Flyers fans van Jay verwachten? ,,Voor de mensen die mij een beetje kennen: ik speel voor niets minder dan de winst. Flyers laat zien dat ze ieder seizoen meedoen voor de prijzen. Dat verwacht ik het komende seizoen ook weer. Het is voor mij niet noodzakelijk om bovenaan de topscorerslijst te staan. Mijn doel is om bij te dragen aan de successen van het team. Ik ben een speler die zowel aanvallend als verdedigend kan bijdragen en de rol zal vervullen die coach Nason van mij verwacht. Als ijshockeyer wil ik groeien. De faciliteiten naast het ijs, en de trainers op het ijs kunnen mij als speler beter maken. Hopelijk leidt dat met het team tot succes,” vertelt Jay.

Maar eerst gaat hij nog van een vakantie genieten. ,,De eerste twee weken van juli ga ik met mijn vriendin naar Jávea, tussen Valencia en Alicante in. De afgelopen periode heb ik hard gewerkt aan mijn herstel, wat zwaar was in combinatie met het afronden met mijn studie. Ik zie de vakantie als een welverdiende reset. Na de vakantie zullen we mijn trainingsschema aanpassen en de volledige focus op het komende seizoen leggen,” besluit Jay.

Seizoenkaart

Moedig jij Jay komend seizoen aan in Thialf? De verkoop van seizoenkaarten voor het nieuwe seizoen is gestart! Als jij volgend seizoen geen wedstrijd van UNIS Flyers in Thialf wil missen, bestel dan vlug je seizoenkaart via Ticketpoint! Nog benieuwd naar onze toffe merchandise? Ideaal voor een verjaardagscadeautje! Check onze webshop hier! Graag zien we jou in september weer in Thialf! Tot dan!

Foto: eigen foto Jay de Ruiter

Deel dit bericht