Naast hoofdcoach Mike Nason staat er dit seizoen een bekend Flyers-gezicht in de trainersbank. Jacco Landman assisteert dit seizoen bij het eerste team van UNIS Flyers. De 44-jarige Landman heeft zijn eerste weken als assistent er inmiddels opzitten.

Landman heeft het naar zijn zin als assistent van Mike Nason. ,,Ik ben inmiddels twee weken bezig en het is wel even wennen. Speltactisch zijn er wel wat veranderingen in vergelijking met de tijd dat ik in het eerste speelde.” De samenwerking met Mike Nason vindt hij erg prettig. “Het is nog een beetje aftasten. Mike heeft natuurlijk een eigen werkwijze ontwikkeld en hij is de hoofdcoach. Daar probeer ik mij in eerste instantie bij aan te sluiten. Tijdens wedstrijden zal ik mij vooral focussen op de verdedigers, om ze aan te sturen en om ze vertrouwen te geven. Maar uiteraard kijk ik ook naar het team en de aanval. Ik vind dat het team in de breedte sterker is geworden ten opzichte van vorig jaar.”

Geslaagd trainingskamp in Duitsland

De voormalig verdediger van Flyers én het Nederlands team zag UNIS Flyers tijdens de Dragons Cup in Herford de eerste wedstrijd tegen Herford Ice Dragons met 5-2 verliezen, terwijl het tweede duel tegen Soester EG met 8-2 werd gewonnen. Landman zag dat UNIS Flyers goed voor de dag kwam. “Het is goed om oefenwedstrijden te spelen. Tegen Duitse ploegen maakt het wel iets leuker, omdat je die teams nog niet kent. Daarnaast is zo’n trainingskamp een leuke roadtrip voor de groep. Het is een stukje teambuilding.” Beide wedstrijden waren prima krachtmetingen volgens de assistent-coach. ,,Tegen Herford was de eerste periode heel fysiek en kwamen we op achterstand. In de derde periode waren wij beter, maar we konden het tij niet meer keren. De tweede wedstrijd tegen Soester EG was tegen een jong team en waren wij de bovenliggende partij. Het belangrijkste is dat we wedstrijdritme hebben opgedaan en dat iedereen speeltijd heeft gekregen.”

Opnieuw oefenwedstrijd in Duitsland

Vanavond (vrijdagavond) speelt UNIS Flyers opnieuw in Duitsland. Dat is het laatste duel van de voorbereiding voor het team van Nason en Landman. Tegenstander is dan ERV Dinslaken Kobras, die afgelopen seizoen als zesde eindigde in de Regionalliga West. ,,Wij weten weinig van ERV Dinslaken Kobras,” vertelt Jacco. ,,Ze spelen in dezelfde divisie als Herford en Soester EG. Ik hoop dat de tegenstand goed is en dat het een goede generale wordt voor de Ron Bertelingschaal een week later.”

Op zaterdag 22 september speelt UNIS Flyers de Ron Bertelingschaal tegen Hijs Hokij Den Haag in Thialf. Dat is het eerste officiële duel van het seizoen 2018-2019. Tickets voor deze wedstrijd zijn inmiddels in de voorverkoop te koop (klik hier)!

Deel dit bericht