Het is UNIS Flyers niet gelukt om de Nederlandse beker wederom naar Heerenveen te brengen. In De Uithof in Den Haag verloor het team van coach Mike Nason met 3-2, waardoor UltimAir Hijs Hokij de bekerwinst pakte.

In de eerste periode liep UNIS Flyers tegen drie penalty’s op. Eén van die ondertal situaties werd benut door Hijs Hokij. Jeffrey Melissant profiteerde en zette Den Haag op voorsprong: 1-0. UNIS Flyers had moeite om druk op Hijs Hokij te houden, zei Jasper Nordemann na afloop. ,,Zij kwamen sneller uit de startblokken,” vertelde de alternate-captain. ,,Misschien dat het te maken had dat wij veel jonge jongens in het team hebben. Voor hen is zo’n wedstrijd, in een volle ambiance, nieuw.”

Tijdens het tweede bedrijf kwam Hijs Hokij eerst nog op 2-0, waarna UNIS Flyers het initiatief in de wedstrijd overnam. Een paar grote kansen volgden, en vlak voor het einde van de tweede periode zorgde Roope Nikkilä voor de aansluitingstreffer: 2-1. ,,Dat we 2-0 achter kwamen zette ons even terug. Ik vond ons die periode goed spelen. Maar het kost veel energie,” blikt Jasper terug.

In de derde periode ging het spel op en neer. Jay Huisman maakte 3-1 voor Hijs Hokij, waarna opnieuw Roope Nikkilä de spanning terug bracht: 3-2. UNIS Flyers zette in de slotfase nog aan, maar het lukte niet meer om nog een overtime uit het vuur te slepen.

Het was de eerste finale voor een aantal spelers van UNIS Flyers. ,,Je probeert je zo goed als mogelijk te focussen op je eigen spel. Ik loop al een poosje mee. Het is belangrijk om rustig te blijven en de goede dingen te blijven doen. Jammer dat we niet het verschil konden maken vandaag,” besluit Jasper Nordemann.

Tickets halve finale Final Four

De volgende belangrijke wedstrijd volgt alweer snel. Vrijdagavond ontvangt UNIS Flyers in Thialf namelijk Zoetermeer Panters. Dat is de halve finale in de Final Four, de strijd om het Nederlands kampioenschap. Moedig UNIS Flyers aan, en kom vrijdagavond naar deze halve finale strijd! Bestel hier alvast je tickets!

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht