UNIS Flyers heeft de koppositie in de BeNe-League weten te behouden. Na de winst op UltimAir Hijs Hokij (3-2) op vrijdagavond, won het team van coach Mike Nason zaterdagavond in overtime van Snackpoint Eaters Limburg (4-3). Dat betekent dat UNIS Flyers als koploper is geplaatst voor de halve finales van de BeNe League Cup.

Frankie Pucci was de gevierde man na afloop van de wedstrijd tegen Snackpoint Eaters Limburg. Hij nam alle vier goals voor zijn rekening. De Canadese aanvaller looft de teamprestatie. ,,Het hele team heeft zo ontzettend hard gewerkt. En dan zie je dat we onszelf uiteindelijk belonen,” vertelt Frankie.

Frankie Pucci - UNIS Flyers - Snackpoint Eaters Limburg Geleen - 25nov2023 (c) Fanfoto.nl

Frankie Pucci scoort een van zijn goals tegen Snackpoint Eaters Limburg (c) Fanfoto.nl

De aanvaller beleefde bij UNIS Flyers een periode waarin hij moeizaam het net wist te vinden. Dat vrat aan hem. Vrijdagavond was hij al verantwoordelijk voor de game-winning-goal tegen Den Haag. En dat gaf hij zaterdagavond in Thialf een uitstekend vervolg. ,,Het was inderdaad een poos geleden dat ik had gescoord. Dat speelt toch mee in je hoofd. Ik merkte aan mezelf dat ik die druk meenam in een wedstrijd. Dat ik misschien te geforceerd op zoek ging naar de goal. Maar vanavond voelde ik me vrij,” gaf Frankie toe.

Vier goals scoren in één wedstrijd is dan het andere uiterste. ,,Ik weet niet of ik eerder vier goals heb gemaakt in een wedstrijd. Misschien toen ik een jaar of 10 was,” lacht Frankie. Ondanks dat hij in de afgelopen periode niet veelvuldig scoorde, was hij wel vaak belangrijk met assists. Dat toont ook zijn bereidwilligheid voor het team. ,,Ik vind het belangrijk om een ‘complete’ wedstrijd te spelen. Dat kan defensief zijn, maar ook het geven van een assist. Dat is hockey sense. Ik help graag het team, op welke manier dan ook.”

Frankie is inmiddels een aantal maanden in Nederland en het bevalt hem goed. ,,De mensen zijn heel aardig en ik probeer me zo goed als mogelijk aan te passen aan de manier van doen. Ik ben in Canada ook opgegroeid in een klein stadje met grote sportfaciliteiten. Dat is in Heerenveen ook zo. Wat dat betreft lijkt Heerenveen wel een beetje op mijn thuis in Canada. En de stroopwafels hier zijn heel lekker,” lacht Frankie.

Halve finale BeNe-League Cup

De tegenstander in de halve finale van de BeNe League Cup is op het moment van schrijven nog onbekend. Na de wedstrijden van zondag 26 november 2023 is de eindrangschikking bekend. UNIS Flyers is op plek 1 geëindigd en zal het opnemen in de halve finale (best-of-three) tegen de nummer 4. Doordat UNIS Flyers plek 1 heeft bemachtigd, heeft de ploeg het thuisvoordeel in de halve finale serie.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht