Vorig seizoen was Jasper Nordemann wekelijks prominent aanwezig om de defensie en goalies van tegenstanders een moeilijke avond te bezorgen. Dit ‘seizoen’ gaat het tot dusver anders. Trainingen zijn er wel, wedstrijden niet. Daarbij is het in trainingen niet toegestaan om fysiek contact te maken, en dat is lastig in een sport als ijshockey.

Het was een knop die de 24-jarige Jasper moest omzetten, geeft hij toe. ,,Het was de eerste paar maanden even wennen om met de onwetendheid om te gaan of we wel of niet zouden beginnen. In de zomer ging ik er vanuit dat we gewoon zouden beginnen maar toen het nieuws kwam dat het uitgesteld werd was dat wel even een domper. Het is raar om maar zo weinig op het ijs te staan en dat we als contactsport geen contact mogen hebben.”

Vorig seizoen was Jasper goed op dreef voor UNIS Flyers. In 19 BeNe-League wedstrijden scoorde hij 6 goals en gaf hij 8 assists. In de playoffs noteerde hij één goal en één assist. De center is een vaste waarde in het team van coach Mike Nason.

Finland

Jasper dook in de afgelopen zomer zelfs de grens over om in een klein gezelschap te trainen. ,,In de zomer heb ik een paar weken in Finland getraind met een groep ijshockeyspelers, samen met een krachttrainer die ons trainde. En die trainer stuurt mij nog steeds wekelijks programma’s die ik doe in de sportschool om fitter en sterker te worden voor als we weer beginnen. En we staan samen met het Eerste Divisie-team nog elke week drie keer op het ijs, waar we vooral veel skills trainen en schaatsen. Zonder fysiek contact uiteraard.”

De kick waar je het voor doet

Een extra motivatie is voor Jasper niet nodig om de honger naar ijshockey te houden. Echter kijkt hij wel uit naar het moment dat hij weer voor de fans van UNIS Flyers kan spelen ,,Ik hoop nog elke dag dat we snel weer gaan beginnen en weer in een vol Thialf kunnen spelen, want die kick is toch waar je het allemaal voor doet. Maar eigenlijk hoef ik mezelf niet echt te motiveren. Ik vind het natuurlijk ook gewoon leuk om op het ijs te staan samen met het team.” Alleen al om met het team op het ijs te staan, komt de sfeer ten goede, vindt Jasper. ,,De sfeer in de groep is goed al moet ik zeggen dat iedereen er wel weer aan toe is om te beginnen.”

Ondanks dat het momenteel nog onzeker is of er weer geijshockeyd mag worden en mogelijk alsnog strengere maatregelen, blijft de hoop aanwezig om toch nog wedstrijden te kunnen spelen. ,,Ik heb wel goede hoop dat we begin volgend jaar weer kunnen gaan ijshockeyen. En misschien nog een competitie zullen spelen. Maar we weten het nog niet zeker. Toch hoop ik om snel weer te beginnen!”

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht