Het Nederlands landkampioenschap zal dit seizoen worden beslist in een finalewedstrijd. De twee hoogstgeplaatste Nederlandse teams in de BeNe-League spelen op zondagmiddag 1 maart om het kampioenschap van Nederland. De wedstrijd wordt om 15:30 uur in de middag gespeeld in het stadion van de ploeg die het hoogst op de ranglijst staat.

In overleg met de clubs heeft IJshockey Nederland deze opzet besproken. Volgens de huidige stand op de ranglijst zou het gaan om een finale tussen UNIS Flyers Heerenveen en Cairox Hijs Hokij Den Haag in Thialf. Dit kan de komende weken echter nog veranderen.

Ook vorig jaar werd de strijd om het kampioenschap beslist in een finale. Nijmegen won toen op neutraal terrein in Tilburg de finale van Den Haag. De twee jaar daarvoor werd er in een finaleweekeinde onder de naam Final Four gespeeld om de landstitel.

UNIS Flyers staat op dit moment met 43 punten uit zestien wedstrijden bovenaan in de BeNe-League. De eindstrijd kan UNIS Flyers niet meer ontgaan, want de ploeg eindigt in ieder geval als één na hoogste Nederlandse ploeg op ranglijst. Den Haag heeft op de derde plaats dertien punten minder, maar ook twee wedstrijden minder gespeeld. Teams spelen dit jaar twintig wedstrijden in de BeNe-League-competitie. Microz Eaters Geleen staat op de vijfde plaats met 23 punten uit 15 wedstrijden, terwijl ook Nijmegen en Zoetermeer in ieder geval in theorie nog tweede kunnen worden.

Kaartverkoop voor de finale om het landskampioenschap begint zodra er meer bekend is over de invulling van de finale.

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht