UNIS Flyers neemt Ernesto Klem over van UltimAir Hijs Hokij Den Haag. De 22-jarige verdediger keert terug bij de club waar hij tussen 2016 en 2019 al voor speelde. Daarna maakte Ernesto een uitstapje naar Eisbären Berlin en speelde hij twee seizoenen voor Hijs Hokij.

Met Ernesto haalt UNIS Flyers een Nederlands international in huis die al veel ervaring heeft opgedaan op het hoogste ijshockeyniveau. Voor Ernesto was de keuze om voor UNIS Flyers te kiezen snel gemaakt. ,,Ik heb een heel fijne tijd in Heerenveen gehad. De club en alles eromheen is goed geregeld en het is een heel fijne omgeving om in te werken. Dus het was geen moeilijke keuze om terug te keren naar UNIS Flyers,” vertelt Ernesto.

Hij kijkt uit naar zijn tijd in Heerenveen. ,,Ik kom terug om mezelf als persoon en als ijshockeyer verder te ontwikkelen in een andere, rustige omgeving. Ik heb met coach Mike Nason contact gehad en het voelde goed. Ook ken ik nog veel jongens in Heerenveen, uit de tijd dat ik voor UNIS Flyers speelde.”

Destijds ging Ernesto na zijn periode bij UNIS Flyers een jaar spelen in Berlijn, voor Eisbären Berlin. ,,In Duitsland had ik een goede tijd, maar het is niet gelukt zoals ik dat voor ogen had. De afgelopen twee jaar heb ik in Den Haag gespeeld, en dat was een leuk tijd. Met Den Haag heb ik veel prijzen mogen winnen. En ik kon daar spelen met jeugdvrienden zoals Jay de Ruiter, Donovan de Zwart en Juliën van Nes. Met hen heb ik ook in de jeugd samen gespeeld, al vanaf kleins af aan. Om dan met hen op het hoogste niveau te mogen spelen was heel leuk.”

Afgelopen seizoen kende Ernesto een roerige periode, zowel op als naast de ijsbaan. ,,Ja, dat is waar. Dat is ook iets waar ik niet trots op ben. Maar ik ben blij dat alles achter de rug is en ik wil met een positieve blik naar de toekomst kijken, en vooral doen wat ik heel leuk vind: dat is namelijk ijshockeyen,” vertelt Ernesto openhartig. In samenspraak met Ernesto heeft de club duidelijke afspraken gemaakt over Ernesto zijn functioneren binnen de selectie. UNIS Flyers zal hem verder begeleiden om zijn talenten te exploiteren.

Bij UNIS Flyers gaat Ernesto een nieuwe uitdaging aan, bij de club die hij al goed kent. ,,In mijn eerste jaren bij UNIS Flyers had het team een andere samenstelling: vooral oudere spelers, met een paar jonge talenten. Nu is het andersom: een jong team met een paar oudere spelers. Het is een heel hongerige groep die graag het beste uit zichzelf wil halen met de wil om te winnen, dat vind ik belangrijk. En Thialf is altijd een superplek om te spelen.”

Ernesto heeft een belangrijk doel voor ogen bij UNIS Flyers. ,,Prijzen winnen,” klinkt het ambitieus. ,,UNIS Flyers is een club die altijd meedoet om de bovenste plekken. En dan gaat het vooral om prijzen pakken. Dat ben ik van plan om te gaan doen in Heerenveen,” besluit Ernesto.

Deel dit bericht