Vrijdagavond komt EG Diez-Limburg Rockets voor de Inter Region Cup op bezoek in Thialf. Een nieuwe tegenstander, maar wie is deze Duitse tegenstander eigenlijk? Een nadere kennismaking met de opponent van vrijdagavond.

Al ruim 30 jaar wordt er ijshockey gespeeld in Diez. Een Duitse stad gelegen tussen Koblenz en Frankfurt am Main. In 1986 debuteerde de ploeg in de Duitse Hessenliga competitie en werd EG Diez-Limburg direct kampioen. In de jaren erna veroverde Diez tweemaal het kampioenschap in de Regionalliga Mitte en promoveerde zij naar de Oberliga. Dit was van korte duur, want direct volgde degradatie. In de seizoenen daarop speelde Diez, onder verschillende namen vooral in de Hessen-Rheinland-Pfalz competitie. Sinds 2016-2017 komt EG Diez-Limburg Rockets weer uit in de Regionalliga West.

Huidig seizoen

Dit seizoen gaat het EG Diez-Limburg Rockets voor de wind. Na 13 wedstrijden in de Regionalliga West leidt de ploeg soeverein de ranglijst. Met twaalf overwinningen en één nederlaag heeft de ploeg inmiddels een groot gat geslagen met de concurrentie.  De nederlaag die Diez moest incasseren was in de uitwedstrijd tegen Dinslaken Kobras. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen wist UNIS Flyers op hetzelfde ijs een overwinning te behalen.

In de Inter Region Cup kwam EG Diez-Limburg Rockets inmiddels twee keer in actie. Beide keren eindigde de wedstrijd in 6-5. Tegen Leuven Chiefs wist Diez te winnen, maar uit in Geleen ging de ploeg onderuit. De goede resultaten van Diez-Limburg komen niet als een verrassing. Afgelopen zomer roerde de EG Diez-Limburg getraind door Frank Petrozza zich nadrukkelijk op de transfermarkt.

Bekende gezichten

In de goal staat de Franse Duitser Jan Guryca. De inmiddels 37-jarige goalie kwam afgelopen zomer over van Bad Nauheim uit de DEL2. Hij geldt als een ervaren speler met veel ervaring in de DEL (o.a. Straubing) en in de DEL2 (o.a. Fischtown Bremerhaven en Bad Nauheim).

Ook in de verdediging heeft Diez-Limburg sterke spelers met ervaring in de Regionalliga West. Voormalig Duits jeugdinternational Leonhard Günther en de ervaren Oberliga verdediger Alexander Seifert springen er uit qua statistieken. Günther noteerde in 13 wedstrijden 3 goals en 8 assists en Seifert was goed voor 8 goals en 13 assists in 12 wedstrijden.

Met Kevin Lavellée, R.J. Reed en Tobias Schwab beschikt Diez-Limburg over zeer gevaarlijke en gemakkelijk scorende aanvallers.  Voor de 34-jarige Lavellée en 27-jarige Reed is Thialf geen onbekend terrein. Beide spelers hebben een verleden in Nederland. Na een half seizoen in Groningen (seizoen 2007-2008) maakte Lavellée naam in de Oberliga en DEL2. Het afgelopen seizoen was Lavellée nog goed voor meer dan een punt per wedstrijd bij Heilbronner Falken in de DEL2, het op één na hoogste niveau in Duitsland. R.J. Reed liet zich afgelopen seizoen gelden bij Nijmegen. Met zijn verwoestend harde schot scoorde hij menigmaal en was hij belangrijk bij de ploeg die de beker en het landskampioenschap won.

In de schaduw van deze spelers speelt Tobias Schwab. De 34-jarige Duitser geldt ook als een echte puntenmaker. Bij verschillende teams in de Oberliga wist hij meer dan 70 punten per seizoen te noteren. Naast deze drie spelers heeft Diez-Limburg zich afgelopen maand nog verder aanvallend versterkt. Vanuit Berlijn kwam de Canadese goaltjesdief Kyle Piwowarczyk over. De afgelopen tien seizoenen scoorde hij steevast meer dan 20 goals en in totaal meer dan 50 punten per seizoen in de Duitse Oberliga.

Tickets

Kom vrijdagavond UNIS Flyers aanmoedigen in deze topper in de Inter Region Cup. Tickets zijn nu online verkrijgbaar in de voorverkoop. Bestellen kan via hier. De wedstrijd begint om 20.30 uur in Thialf.

Deel dit bericht