Het is UNIS Flyers niet gelukt om de eerste oefenwedstrijd van het seizoen in winst om te zetten. Tegen het Duitse Fuchse Duisburg werd in Thialf met 2-4 verloren. De goals van UNIS Flyers kwamen van de beide nieuwe imports: Frankie Pucci en Jesse Barwell. 

Fuchse Duisburg is al een aantal weken in training en heeft al twee oefenwedstrijden gespeeld. UNIS Flyers had er pas twee trainingsdagen op zitten. Dat was in de eerste periode te merken. UNIS Flyers leek nog wat onwennig, terwijl de Duitse tegenstander al behoorlijk op elkaar in gespeeld was. Dat resulteerde na de eerste periode in een 0-2 tussenstand.

In de tweede periode bood UNIS Flyers al meer tegenstand. En kreeg de ploeg van coach Mike Nason enkele prima kansen, maar deze werden niet benut. Dat deed Fuchse Duisburg wel, en het Oberliga team kwam zodoende op 0-4.

In de laatste periode werd de wedstrijd meer fysiek en kwamen er enkele opstootjes. UNIS Flyers ging daar prima mee om en kwam via Frankie Pucci op 1-4. Niet veel later kwam ook Jesse Barwell op het scorebord: 2-4. Er waren zelfs nog kansen op 3-4, maar de derde Flyers goal viel niet meer.

Tevreden coach Nason

Coach Mike Nason kon na afloop tevreden zijn met de geleverde prestatie van zijn team. ,,Ik zag veel positieve dingen. Duisburg is verder in de voorbereiding dan wij. Dat kon je wel zien. Maar ik was blij hoe wij de derde periode speelden. Dat biedt perspectief.” Nason mocht zes nieuwe spelers in zijn team verwelkomen. Dan is het altijd weer een puzzel wie naast wie komt te spelen. ,,Dat gaan we onderzoeken,” lacht Nason. ,,Ik vind dat we dit seizoen een heel competitieve selectie hebben. Het wordt dringen wie in de powerplay komt te spelen en wie in de penalty kill. Spelers zullen elkaar pushen om het uiterste uit zichzelf te halen.”

Naast de vele nieuwe gezichten is zijn team ook enorm verjongd. De gemiddelde leeftijd zal ergens rond de 23 jaar liggen. ,,Ik vind dat heel positief,” reageert Nason. ,,Er zit zoveel energie in de groep, zoveel enthousiasme. En ik kan ook goed merken dat ze plezier maken. Hoewel ze pas drie dagen bij elkaar zijn, straalt het plezier er vanaf. Maar de groep is jong. En ze zullen fouten maken. Daar moeten ze van leren en zichzelf verder ontwikkelen. Ik kijk in ieder geval enorm uit naar dit seizoen,” is Nason enthousiast.

Foto Jesse Barwell: Fanfoto.nl

Deel dit bericht