UNIS Flyers is het eerste speelweekend in de BeNe-League Cup uitstekend gestart. Het team van coach Mike Nason won op zaterdagavond met 6-4 van Mechelen Golden Sharks in Thialf. Een dag later werd HYC Herentals met 5-0 aan de zegekar gebonden. 

Bij UNIS Flyers keerden dit weekend aanvallers Dennis Sikma en Henri Ruotsalainen terug in de selectie. Beide spelers waren de afgelopen weken afwezig in het team van coach Nason. Henri liet zich zaterdagavond direct zien met één goal en twee assists. UNIS Flyers kwam tegen Mechelen laat op stoom. Na één periode stond er een 1-2 tussenstand op het scorebord.

Ook na de tweede periode keek UNIS Flyeres nog tegen een achterstand aan: 3-4. Pas in de derde periode kwam UNIS Flyers langszij en trok de winst over de streep. Frankie Pucci was met twee goals belangrijk. Naast Frankie en Henri, scoorden ook Frits Doop, Mike Collard en Lars den Edel.

Winst in België

Zondagavond speelde UNIS Flyers op bezoek bij HYC Herentals. Een excellerende goalie Martijn Oosterwijk zorgde voor een shutout voor UNIS Flyers: 5-0. Henri Ruotsalainen zette Flyers vlak voor het einde van de eerste periode op 1-0. In de tweede periode breidde Jesse Barwell de score uit naar 2-0 en 3-0. In die periode braken twee spelers van Herentals uit, maar zelfs die uitbraak wist Martijn onschadelijk te maken. In de diezelfde periode maakte Tom Speel knap de 4-0. In de laatste periode zette Mike Collard vanuit de strafbank UNIS Flyers op 5-0. Ondanks enkele powerplays voor HYC Herentals, hield Martijn Oosterwijk zijn doel schoon.

Volgende speelronde

Zaterdagavond 7 oktober komt EG Diez Limburg naar Thialf. Wedstrijd start om 20.00 uur. Tickets kun je alvast online bestellen via Ticketpoint. Op zondag reist UNIS Flyers af naar Geleen, de wedstrijd begint daar om 19.00 uur. Let op als je graag de wedstrijd in Geleen wilt bezoeken: je kunt alleen tickets kopen online. Er is geen kassa verkoop. Check hiervoor de website van Snackpoint Eaters Limburg.

Foto: Fanfoto.nl

Deel dit bericht