UNIS Flyers heeft de koppositie in de BeNe-League overgenomen van EG Diez Limburg. Vrijdagavond won UNIS Flyers op bezoek bij EG Diez Limburg (5-2). Een dag later was het team van coach Mike Nason het Duitse Neuwied de baas (3-1). Aanvaller Jesse Barwell was met vijf goals over beide wedstrijden erg belangrijk. 

De Canadese aanvaller is dit seizoen goed op schot voor UNIS Flyers. Met 16 goals in 14 wedstrijden is hij momenteel topschutter voor de Heerenveense ploeg. Jesse nam tegen Neuwied alle goals voor zijn rekening. ,,Dit waren heel belangrijke overwinningen,” blikt hij terug. ,,Vooral de overwinning in Diez, waar je toch tegen de koploper speelt, was goed. Dat geeft ons zelfvertrouwen.”

Sinds zijn komst bij UNIS Flyers voelt hij zich op zijn gemak in Heerenveen. Dat is ook terug te zien in zijn spel. ,,Het voelt goed. Er is chemie met mijn teamgenoten en dat is extra prettig. Met Frankie (Pucci, red.) heb ik Canada in dezelfde league gespeeld. Wij kennen elkaars speelstijl. Dat maakt het ook gemakkelijker.”

Jesse weet de goal dit seizoen veelvuldig te vinden, maar een geheim van zijn scoringsdrift heeft hij niet. ,, Je moet geduldig zijn, en niet in paniek raken als je een kans krijgt. En als je dan die goal maakt en je hoort het publiek juichen, dat geeft elke keer weer een goed gevoel.”

Zijn avontuur bij UNIS Flyers betekent voor Jesse de eerste keer dat hij in het buitenland speelt. Hiervoor speelde hij in Canada, onder andere in Toronto. ,,De club en de mensen hebben mij ontzettend goed opgevangen. Al vanaf het eerste gesprek wat ik met de mensen van de club heb gehad voelde het goed. Ook het niveau in de BeNe-League is leuk. De topteams zijn aan elkaar gewaagd en dat maakt de competitie interessant.”

Hij is inmiddels al goed gewend aan Nederland. ,,Het is hier heel rustig. Niet te vergelijken met Toronto. Daar is het soms chaotisch,” vertelt Jesse. ,,Je gaat hier gemakkelijk op in de samenleving. En ja, ik ben een kaasliefhebber dus dan zit je hier goed hè? Ook de bitterbal en de kroket zijn heel lekker,” lacht hij.

Highlights!

Heb je de wedstrijd gemist, of wil je de hoogtepunten van de wedstrijd tussen UNIS Flyers en Neuwied terugkijken? Bekijk dan hier de samenvatting via FlyersLiveTV!

Foto: Fanfoto.nl

Deel dit bericht