De halve finale van de BeNe-League Cup tussen UNIS Flyers en HYC Herentals is een waar spektakel. In de best-of-three serie won HYC Herentals zaterdag in Thialf na penaltyshots. Een dag later nam de teruggekeerde Ernesto Klem UNIS Flyers bij de hand met twee treffers, en won UNIS Flyers in Herentals met 3-1. Dinsdagavond om 20.00 uur de beslissing in deze serie. 

Zaterdagavond had UNIS Flyers al de mogelijkheid om HYC Herentals een eerste tik uit te delen, maar het speloverwicht werd niet omgezet in goals, waardoor het spannend bleef. Uiteindelijk brachten penaltyshots de beslissing, na een 1-1 stand in de wedstrijd en na overtime. Floris van Elten zorgde voor de Heerenveense treffer.

Ernesto Klem, die lange tijd afwezig was door een blessure, keerde dit weekend terug in de selectie van coach Mike Nason. De international zag dat zijn team moeite had om zaterdagavond het net te vinden. ,,Ik vond ons zaterdagavond de betere ploeg. We hebben meer schoten en meer puckbezit, alleen kwamen we niet tot scoren,” vertelt Ernesto.

Mede door twee goals van hem, won UNIS Flyers zondagavond in België. ,,Ja, die voelen dan wel extra lekker als je weken niet hebt kunnen spelen. Helemaal in zulke wedstrijden, dan wil iedereen natuurlijk scoren. En als iemand anders de goals maakt en we winnen, ben ik net zo blij. We hebben echt als team gespeeld.”

Een flink aantal weken moest UNIS Flyers het zonder Ernesto stellen. Maar inmiddels is hij weer fit. ,,Zaterdag tijdens de eerste wedstrijd was het wel weer even wennen om in het ritme te komen, zeker als het gelijk een halve finale is. Maar daarna pas je je gewoon weer aan, aan de andere jongens en merk je eigenlijk niet eens dat je weg geweest bent,” vertelt Ernesto.

Hij heeft vertrouwen in een goede afloop voor dinsdagavond, als de beslissing valt in deze halve finale serie. “Als we zo door blijven spelen, heb ik vertrouwen dat we dinsdagavond ook winnen,” blikt Ernesto vooruit.

Tickets

De beslissing in de halve finale! Dinsdagavond, om 20.00 uur in Thialf! Maak gebruik van een speciale Sinterklaas-actie:
Aan de kassa jeugd t/m 17 jaar en schoolpashouders € 5,00 en volwassenen € 10,00.
Online jeugd t/m 17 jaar € 4,50 en volwassenen € 9,50.
Koop je tickets via Ticketpoint! Tot dinsdag!

Foto: Fanfoto.nl

Deel dit bericht