Dennis Sikma maakt aankomend seizoen wederom deel uit van de selectie van de UNIS Flyers. De 19-jarige aanvaller uit Heerenveen heeft zijn contract met een jaar verlengd. Het wordt zijn vierde seizoen in het eerste team. Dit jaar zet hij zijn zinnen op een grotere rol.

Klimmen in de pikorde

Het seizoen 2017-18 was voor Sikma persoonlijk gezien een succes. Hij wist zich op te werken in de pikorde van Mike Nason, ontpopte zich een betrouwbare factor in de penalty kill en bij blessures in de kern van de aanval bleek hij een waardig vervanger. ‘Ik heb veel mooie, goede minuten gemaakt afgelopen seizoen en daarmee goede ervaring opgedaan. Zo heb ik onder andere de hele bekerfinale meegedraaid en ook speelde ik veel in de halve finale van de Final Four. Waardevolle ervaringen die smaken naar meer,’ aldus Sikma.

Aankomend seizoen wil hij zijn progressie voortzetten. ‘Ik heb het gevoel dat er nog veel rek in mij zit. Ik wil daarom een vaste plek in de top-9’, aldus de jonge aanvaller die zijn persoonlijke ambities binnen de selectie helder verwoordt.

Succes buiten het ijs

Persoonlijke ambities heeft Sikma ook buiten het ijs. Naast een goed jaar bij de Flyers, ging het buiten het ijs ook voor de wind. Hij slaagde voor zijn VWO-examen en behaalde tevens zijn rijbewijs. Aankomend schooljaar begint hij aan een universitaire studie Econometrie in Groningen.

Oranje U20

Op 1 september speelt UNIS Flyers zijn eerste oefenwedstrijd. In Tilburg is Flyers te gast bij Nederland U20, het team waar Sikma ook deel van uit maakt. Tijdens deze oefenwedstrijd zal Dennis ook het oranje dragen, samen met teamcollega’s Ernesto Klem en Tobie Collard. Dit team staat voor Sikma ook hoog op de agenda: ‘Mits ik bij de selectie zit, speel ik aankomend seizoen mijn laatste U20-WK. Ik wil daar wel bij zijn, en dan het liefst ook een dragende rol.’

‘Ik verwacht dat hij aankomend seizoen een grotere rol kan aannemen’

Coach Mike Nason, die tevens betrokken is bij de nationale (junioren)selecties, erkent de ontwikkeling van zijn pupil. ‘Hij heeft nu drie seizoenen achter de rug, elk seizoen heeft hij progressie gemaakt. Ook in de nationale selecties zie ik dat terug en hoor ik lyrische commentaren van de bondscoaches waarmee hij werkt. Voor de Flyers was hij afgelopen seizoen belangrijk in verschillende situaties, waaronder de penalty kill. Ik verwacht dat Dennis aankomend seizoen een grotere rol kan aannemen in onze selectie.’

‘Ik wil een plekje in de top-9’

Deze rol ligt wat Sikma betreft in de eerste drie aanvalslijnen, de ‘top-9’. Sikma: ‘Als je kijkt naar onze selectie op papier, zijn er misschien één, hooguit twee plekjes die nog vacant zijn in de eerste drie lijnen. Daar wil ik bij zitten. Gezien de breedte van ons team wordt het een hevige concurrentiestrijd. Iedereen moet gaan knokken voor zijn plekje. Daar worden we als team alleen maar beter van.’

Bestel nu jouw seizoenkaart!

Voor €150,- (volwassenen) bent u eigenaar van een seizoenkaart! Voor jeugd t/m de leeftijd van 17 jaar geldt een tarief van €60,-! Op Ticketpoint kunnen de seizoenskaart worden besteld. Direct bestellen? Klik dan gelijk hier!

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht