UNIS Flyers heeft in Jesse Barwell een nieuwe aanvaller gevonden. De Canadees is 26 jaar en komt over van Toronto Metro University, waar hij afgelopen seizoen uitkwam in de USports.

Jesse kijkt er naar uit om na de zomer aan te sluiten bij UNIS Flyers. ,,Voor mij is dit een unieke mogelijkheden om mezelf verder te ontwikkelen als ijshockeyer en ervaring op te doen in een nieuwe Europese setting. UNIS Flyers kent een rijke historie, heeft gepassioneerde fans en heeft bewezen dat het spelers verder kan ontwikkelen. Daarnaast kijk ik er naar uit om mezelf onder te dompelen in een andere cultuur en samen te spelen met getalenteerde internationale spelers,” vertelt Jesse.

Coach Mike Nason is in zijn nopjes met de komst van de Canadese aanvaller. ,,Sinds dat ik Jesse in het vizier kreeg, besefte ik al snel dat hij goed bij onze groep zou passen. Zijn vroegere coaches spreken lovend over hem als speler en, nog belangrijker, als persoon. Jesse is een speler die zowel aanvallend als verdedigend zijn strijd levert. Aanvallend is hij van toegevoegde waarde, maar ook zonder puck is hij sterk en zal hij bijdragen aan ons verdedigende spel.”

Jesse speelt als aanvaller, maar brengt ook veel arbeid in het defensieve onderdeel van de sport. ,,Ik ben een toegewijde en veelzijdige speler. Ik ben trots op mijn sterke werkethiek, waardoor ik zowel aanvallend als verdedigend een bijdrage kan leveren op het ijs. Mijn speelstijl wordt gekenmerkt door snelheid, behendigheid en een scherp gevoel voor het spel, waardoor ik scoringskansen kan creëren en impactvolle plays kan maken. Bovendien benader ik elke wedstrijd met sterke vastberadenheid en een team-eerst-mentaliteit, waarbij ik er altijd naar streef om mijn best te doen voor het succes van de UNIS Flyers.”

Jesse Barwell UNIS Flyers ijshockey

Jesse Barwell bij Ryerson University.

Jesse ging niet over één nacht ijs, om zijn keuze voor UNIS Flyers te maken. Hij heeft zich goed verdiept in de club en de spelers. ,,Ik ben inmiddels redelijk bekend met het team en de BeNe-League. Toen ik het telefoontje kreeg van coach Mike Nason, begon ik meteen mijn onderzoek naar het team en de competitie te doen. Ik vond het geweldig om te zien hoe sportief Heerenveen is. Ik zie een sterke toewijding aan het team, aangezien ik enkele hoogtepunten van de wedstrijden van vorig jaar heb bekeken en ik vond het geweldig om te zien hoe luidruchtig de fans waren. Ik kijk ernaar uit om mezelf in het team te voegen,” vertelt Jesse enthousiast.

IJshockey en business

Naast ijshockey, heeft Jesse ook een eigen restaurant / wijnbar in Toronto. Zijn toewijding aan de sport is groot, maar ook het ondernemerschap vindt hij erg interessant. ,,Het vinden van een balans tussen ijshockey en het managen van mijn restaurant is een uitdaging, maar ik ben gepassioneerd. Via de Universiteit heb ik een Bachelor in Economie en een Master in Bedrijfskunde afgerond. Dit bracht mijn passie naar voren om ooit ondernemer te worden. De kennis die ik op school heb geleerd en de karaktereigenschappen die ik heb opgebouwd door middel van competitieve sporten, hebben me geholpen om studie, ijshockey en ondernemerschap in balans te houden. In het restaurant heb ik een betrouwbaar en toegewijd team samengesteld om de dagelijkse activiteiten van het restaurant te beheren. Regelmatige communicatie en vertrouwen met mijn restaurantpersoneel zorgen ervoor dat ik me kan concentreren op ijshockey zonder de kwaliteit van het bedrijf in gevaar te brengen.”

Zijn broer Tanner Barwell is zijn businesspartner. Hij helpt bij het managen van het restaurant. Maar ook Jesse probeert daar waar nodig, zijn steentje bij te dragen. ,,Toegegeven, het vereist zorgvuldig tijdbeheer en effectieve delegatie. Toch heeft de ervaring met het bezitten en exploiteren van mijn restaurant me waardevolle lessen geleerd in discipline, multitasking en verantwoordelijkheid.”

Zin in het seizoen

In september voegt Jesse zich bij UNIS Flyers. Hij heeft veel zin in zijn nieuwe uitdaging. ,, Mijn primaire doel bij UNIS Flyers is om een ​​wezenlijke bijdrage te leveren aan het succes van het team in de BeNe-League. Ik streef ernaar een hoofdrolspeler te zijn om het team te helpen om op het hoogste niveau te strijden. En ik streef ernaar om met UNIS Flyers weer terug te keren naar de kampioenschappen. Persoonlijk wil ik graag mijn vaardigheden te verbeteren, mijn hockey-IQ vergroten en een sterke chemie op te bouwen met mijn teamgenoten. Ik wil een positieve impact maken op en naast het ijs en het respect en de steun verdienen van de club UNIS Flyers en alle fans.”

Deel dit bericht