UNIS Flyers heeft voor komend seizoen de defensie versterkt met Bob Gerretsen. De 22-jarige verdediger komt over van Snackpoint Eaters Limburg waar hij afgelopen seizoen voor uitkwam. Daarvoor was Bob sinds 2015 actief als ijshockeyer in Zweden en Canada. Ook was de verdediger jarenlang een vaste kracht in de diverse Nederlandse jeugdteams.

Bob is blij dat hij komend seizoen bij UNIS Flyers mag aansluiten. ,,Ik denk dat ik de beste mogelijkheden krijg bij UNIS Flyers,” vertelt Bob. ,,Wat UNIS Flyers afgelopen seizoen heeft laten zien was heel goed en dat wekte mijn interesse. Als ik hoor wat UNIS Flyers aan mogelijkheden heeft qua trainingen, dan vind ik dat heel fijn. Mike Nason was mijn coach bij het Nederlands team U16, dus ik ken hem nog goed. Plus, ik denk dat Heerenveen een goede ijshockeycultuur heeft.”

Bob vervolgt. ,,Ik hoop mezelf als speler verder te ontwikkelen. Maar ook om komend seizoen voor de prijzen te spelen en te winnen. Ik denk dat UNIS Flyers als club zijn spelers heel goed laat focussen zodat ze zich verder kunnen ontwikkelen. Zodoende ontstaat een goed ijshockeyteam. Daar ben ik graag een onderdeel van.”

Buitenlands avontuur

De verdediger speelde maar liefst 7 jaar in het buitenland, vooral veel in Zweden. Sinds zijn vijftiende speelde hij in het Scandinavische land. Toch besloot hij vorig seizoen terug te keren naar Snackpoint Eaters Limburg, waar hij ook in zijn jeugd bij speelde. ,,Ik werd benaderd door Geleen,” blikt Bob terug. ,,En ik kende Jeffrey (van Iersel, coach Snackpoint Eaters Limburg, red.) als coach. Ik wilde weer een keer terug bij mijn familie in de buurt zijn, want ik was al zeven jaar in het buitenland. Vanwege mijn familie vond ik het fijn om vorig seizoen terug te komen in Geleen. Ook voelde het fijn om weer voor Geleen te spelen.”

In Zweden heeft Bob veel ervaring opgedaan. ,,In Zweden heb ik in verschillende teams gespeeld. Onder andere in Leksand, wat één van de beste jeugdopleidingen van Zweden is. Hierna heb ik Elit gespeeld, een hoger niveau onder de jeugdteams en in de mannenteams. Deze mannenteams zijn gelijkwaardig aan de BeNe-League teams. De ijshockeysport is in Zweden groter en populairder, hierdoor ontstaat er ook meer concurrentie en is het niveau binnen een team vaak erg gelijk.”

De ambitie van Bob is groot. Na bijna acht jaar in het buitenland, is hij nu terug in Nederland. Maar hij hoopt ooit wel weer te stap naar het buitenland te maken. ,,Uiteindelijk wil ik weer in het buitenland zijn om te ijshockeyen. In de BeNe-League is een goed ijshockeyniveau. Daarom heb ik er voor gekozen om terug te keren naar de BeNe-League. Maar mijn ambitie is wel om in de toekomst weer in het buitenland te spelen op een hoger niveau.”

Met Bob haalt UNIS Flyers een fysiek sterke verdediger in huis, die ook graag meedoet in het aanvalsvak. ,,Ik ben een grote verdediger die graag mee in de aanval gaat. Ik doe graag de opbouw met de puck en ik speel ijshockey graag fysiek en doe alles om te winnen. Maar ook in het verdedigingsvak doe ik alles wat ervoor nodig is.”

We zien je snel in Thialf, Bob!

Deel dit bericht