UNIS Flyers kan haar borst nat maken voor dit weekend. Met duels tegen Liège Bulldogs (thuis) en Geleen (uit) komt UNIS Flyers twee naaste concurrenten tegen. Het eerste duel begint zaterdag om 20:00 uur in Thialf.

De stand na 12 wedstrijden ziet er voor UNIS Flyers rooskleuring uit. De ploeg staat fier aan kop en kan zeer goede zaken doen voor de eindrangschikking dit weekend. Zowel Liège en Geleen zijn ook nog volop in de race voor thuisvoordeel in de play-offs. Liège staat na negen wedstrijden vierde en Geleen bezet zesde plaats na elf wedstrijden.

Luik komt op bezoek in Thialf

“Dit gaat één van ons zwaarste weekenden worden van het seizoen”, blikt Hoofdcoach Mike Nason vooruit. Hij verwacht twee taaie wedstrijden, maar wel twee ploegen met andere speelwijzen. “Liège is een team dat graag een open wedstrijd speelt, terwijl wij meer vanuit structuur spelen. Druk zetten op hun verdediging en het spel simpel houden is de boodschap die ik onze spelers ga meegeven. Het gevaar bij hen zit in de snelle en vaardige aanvallers.”

Geleen uit

Over Geleen tast Nason enigszins in het duister. “We hebben in de halve finale van de beker nog tegen hen gespeeld. Daar is wel enige rivaliteit ontstaan. Ze zullen revanche willen. Tegelijkertijd hebben ze een nieuwe coach. Elke speler zal zich opnieuw willen bewijzen aan hem.  Dit weekend kan ons de positie brengen dat we verder punten gaan uitlopen op de concurrentie of dat we met een grote groep clubs gaan strijden om de koppositie.”

Tickets

Wil je zaterdag een mooie ijshockeywedstrijd beleven? Kom dan naar Thialf en bestel alvast tickets voor de wedstrijd via onze ticketing pagina!

Foto: Margo Mulder

 

Deel dit bericht