Aanvaller Jasper Nordemann draagt ook komend seizoen het shirt van UNIS Flyers. De 25-jarige geboren Amsterdammer begint daarmee aan zijn vierde seizoen bij Flyers.

Vorig seizoen was voor Jasper Nordemann qua statistieken zijn meest productieve seizoen. In 24 BeNe-League wedstrijden noteerde hij 12 goals en 17 assists. Daarnaast is Jasper sinds vorig seizoen assistent captain van UNIS Flyers. ,,Ik voel me vertrouwd bij Flyers,” vertelt Jasper. ,,Ik ken de club inmiddels goed en ik heb mijn weg hier wel gevonden.”

Momenteel verblijft Jasper in Finland om zich daar voor te bereiden op het komende seizoen. ,,Ik ben een paar dagen naar Italië geweest en in mei was ik al een maand in Finland. Nu ben ik weer terug in Finland om me voor te bereiden en te trainen. Vijf keer per week train ik hier met een groep ijshockeyers. Zowel op het ijs maar ook off-ice. Veel spelers met wie ik train, spelen op hoog niveau in binnen- en buitenland. Het niveau van trainen ligt hier heel hoog. Je merkt aan de spelers hier dat ze heel graag beter willen worden, daarom trainen ze in de zomer door. Ik wil er ook graag tijd in blijven steken en mezelf verbeteren. Zodoende hoop ik straks goed getraind aan het nieuwe seizoen te beginnen,” legt Jasper uit.

Afgelopen seizoen prijkte de ‘A’ op de borst van Jasper. ,,Dat beviel wel goed. Het was voor mij de eerste keer dat ik assistent-captain voor een heel seizoen was. Elke speler is natuurlijk verantwoordelijk voor zichzelf, maar ik vind het prettig om daarin het goede voorbeeld te geven. We hebben er een aantal jonge spelers bij. Hen probeer ik dan te helpen daar waar nodig. In het leiderschap hoop ik het komende seizoen verder te groeien en samen met de andere spelers doorbouwen aan het team. We werden vorig seizoen steeds beter naar mate het seizoen vorderde, dat wil ik graag voortzetten,” besluit Jasper.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht