UNIS Flyers heeft de topscorer van het afgelopen seizoen een jaar langer aan zich weten te binden. Adam Bezak speelt ook volgend seizoen in het shirt van UNIS Flyers. De geboren Slowaak streek halverwege het seizoen 2016-2017 neer in Friesland, en begint komend seizoen alweer aan zijn vierde seizoen in dienst van UNIS Flyers.

De 29-jarige forward werd afgelopen seizoen verkozen tot Most Valuable Player van UNIS Flyers. In de 48 wedstrijden van het vorige seizoen, kwam Bezak tot 52 treffers en bereidde hij 56 goals van teamgenoten voor. Daarmee won hij tevens de topscorer-titel van UNIS Flyers. Naast het ijshockey in Heerenveen studeert Bezak International Business aan de Hanzehogeschool in Groningen.

Gemotiveerd en gepassioneerd

Bezak is blij dat hij ook volgend seizoen zijn schaatsen in Thialf mag onderbinden, maar dit was bij hem al een poos bekend. ,,Het bestuur en ik hebben besloten om dit na het seizoen bekend te maken. UNIS Flyers heeft de beste organisatie van de competitie. Als ik gezond blijf, dan blijf ik misschien nog wel langer bij UNIS Flyers. Ik ben nog steeds gemotiveerd en gepassioneerd om ijshockey te spelen in Heerenveen, en ik wil graag spelen om de prijzen,” vertelt Bezak.

Terugblik

Het vorige seizoen pakte UNIS Flyers nog wel de Ron Berteling-schaal, maar werden de finales om de bekercompetitie en het Nederlands kampioenschap niet gehaald. In de finale van de BeNe-League moest UNIS Flyers hun meerdere erkennen in HYC Herentals. ,,Als ik terug kijk, denk ik nog steeds dat wij het beste team op papier hadden. Het was een lang seizoen met ups en downs, maar ik ben blij dat we ondanks het uitstapje naar Leeuwarden, telkens weer een hoog niveau ijshockey haalden. Het kostte ons de bekerfinale. Dat is wel een big deal. We speelden tegen Nijmegen onder dezelfde condities als hen, maar uiteindelijk was Nijmegen die avond de betere. Dat geldt ook voor de halve finale van de Final Four. Geloof me, iedereen in de kleedkamer wilde winnen, maar we verloren door eigen fouten.”

,,Voor mij persoonlijk was het erg teleurstellend dat we de vierde finale wedstrijd in Herentals verloren. Ik had namelijk het geloof dat we de serie konden omdraaien in ons voordeel. Maar helaas lukte dat niet. Dat kan misschien geluk zijn, of iets anders. Maar uiteindelijk speelde Herentals goed en hebben ze terecht de BeNe-League playoffs gewonnen.”

,,Ik wil mezelf verbeteren, iedere dag weer”

Adam Bezak kijkt nu alweer uit naar het volgende seizoen. ,,We moeten nederig blijven als team en terugkomen aan de top als kampioenen. Niets anders telt voor ons. Ik wil gezond en fit blijven, want alleen op die manier kan ik iets betekenen voor het team. Persoonlijk stel ik mezelf wel een doel qua statistieken, maar die houd ik voor mezelf. Ik wil elke dag presteren, ook in de training. Ik ben niet tevreden met een gemiddeld niveau. Ik wil mezelf verbeteren, iedere dag weer. Daarom houd ik zo van deze sport,” legt Adam uit.

Deze zomer gaat Adam vakantie vieren, maar traint hij ook hard om weer topfit aan het nieuwe seizoen te beginnen. ,,Ik zal deze zomer hard blijven trainen, maar hopelijk vind ik ook ergens een moment om te rusten en vakantie te nemen,” besluit Bezak.

Seizoenkaart voorverkoop van start

Wil jij Adam volgend seizoen aanmoedigen in Thialf? De voorverkoop van seizoenkaarten voor het volgende seizoen is al gestart! Momenteel geldt er een extra korting op de seizoenkaarten. Deze early bird seizoenenkaarten zijn € 145 voor volwassenen en € 65 voor jeugd t/m 17 jaar. Seizoenkaarten kunnen uitsluitend worden besteld via VanPlan. Wil jij ook met korting het volgende Flyers-seizoen meemaken? Klik hier op een seizoenkaart te bestellen.

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht