Het wordt bijna gewoon, een zespuntenweekeinde voor UNIS Flyers. Ook afgelopen weekeinde stapten de Heerenveense ijshockeyers tweemaal als winnaars van het ijs. Vrijdag werd Eg Diez-Limburg in Thialf teruggewezen: 6-3 (3-2, 1-0, 2-1). De dag erop was in Deurne Antwerp Phantoms met 6-4 (1-2, 2-2, 3-0) slachtoffer van de Friese dadendrang.

De twee ontmoetingen hadden wel overeenkomsten waar het om het scoreverloop ging. Het Duitse EG Diez-Limburg zag UNIS Flyers door een treffer van Ronald Wurm vlot op voorsprong komen, maar boog die achterstand even vlot om in een 2-1 voorsprong.

Het was een wake up call voor de mannen van coach Mike Nason. Via Brent Janssen en Trevor Hunt werden de krachtsverhoudingen ook in de score uitgedrukt. De partij werd halverwege de tweede periode definitief door Ronald Wurm beslist: 4-2.

Uiteindelijk troffen ook beide Trevor’s nog doel. Hunt maakte 5-3 en Petersen tekende voor de 6-3 eindstand. Het was de tweede zege voor UNIS Flyers in drie gespeelde partijen in de IRC. Tegen Neusser EV werd thuis met 4-3 gewonnen. In Neuwied liep UNIS Flyers tegen Die Bären tegen de enige nederlaag van dit seizoen op.

Een tweede verliespartij leek zaterdagavond in de voor topijshockey totaal ongeschikte noodaccommodatie van Antwerp Phantoms aanstaande. Na exact 20.54 minuten keek UNIS Flyers tegen een forse 4-1 achterstand aan.

,,We begonnen nog goed en kwamen via Jord Smit ook terecht op 1-0. Daarna sukkelden we gewoon in slaap’’, zei Nason. Pas in de tweede periode kwam had UNIS Flyers het zand uit de ogen gewreven. Op 20.41 kreeg doelman Jorrit Vos de 3-1 om de oren.

Voor Nason het signaal om eerste goalie Martijn Oosterwijk het ijs op te sturen. ,,Je hebt niet veel mogelijkheden om het team een signaal te geven’’, was Nason’s uitleg bij de goaliewissel. De coach schrok dertien seconden later, op 20.54, nogmaals. De thuisploeg bracht de marge op drie treffers: 4-1.

Hij verloor echter het vertrouwen in een goede afloop geen seconde. Nason: ,,De jongens bleven elkaar op een positieve manier motiveren. Dat zei mij genoeg.’’ Zijn gevoel klopte. Waar UNIS Flyers in de eerste helft van de wedstrijd de puck maar niet in het netje kregen, daar lukte dat in deel twee wel.

Adam Bezak en Pippo Limnell Finocchiaro verkleinden in de tweede periode de achterstand naar 4-3, waarna in het laatste part Ronald Wurm, Adam Bezak en Trevor Petersen de zege veilig stelden. ,,Vijf gespeeld en vijf gewonnen. Als we komend weekeinde met vrijdag Geleen thuis en zaterdag uit naar Zoetermeer die ongeslagen status in de BeNe-League weten te continueren, dan zou dat echt geweldig zijn’’, keek Nason vast vooruit.

Kom vrijdagavond naar Thialf!

Wil jij erbij zijn als UNIS Flyers het opneemt tegen Microz Eaters Geleen in de BeNe-League? Vrijdagavond 29november 2019, om 20.30 uur. Koop dan vlug hier je tickets via VanPlan, en dan zien we jou in Thialf! Tot dan!

Foto: Margo Mulder

 

Bekijk meer UNIS Flyers video’s

Deel dit bericht