Komend zaterdag staat de wedstrijd in de BeNe-League tussen UNIS Flyers en Antwerp Phantoms in het teken van het Agrarisch Natuurfonds Fryslân. UNIS Flyers zal in speciale wedstrijdshirts gaan spelen. De benefietwedstrijd vloeit voort uit het maatschappelijk partnerschap dat UNIS Flyers en het Agrarisch Natuurfonds Fryslân hebben afgesloten. Door maatschappelijk partner van Agrarisch Natuurfonds Fryslân te worden, wil UNIS Flyers haar betrokkenheid bij Fryslân en in het bijzonder met de natuur en de weidevogels laten zien.

Benefietwedstrijd

De samenwerking wordt letterlijk eenmalig zichtbaar in het logo van UNIS Flyers. De arend die normaal in het logo van UNIS Flyers is te vinden wordt vervangen door de kievit. Tijdens de benefietwedstrijd op 1 februari tegen Antwerp Phantoms staat alles in het teken van het redden van weidevogels in Fryslân. Agrarisch Natuurfonds Fryslân (ANF) zamelt onder andere geld in om grond aan te kopen voor de weidevogel. Alle acties tijdens deze wedstrijd komen ten goede aan dit Friese doel.

Weidevogels in Friesland

De kievit (ljip) is dé weidevogel die hoort bij Fryslân. Maar helaas is zij in het voorjaar steeds minder hoorbaar en zichtbaar. Agrarisch Natuurfonds Fryslân zet zich in om deze en andere weidevogels weer geschikte grond onder de voeten te bieden. Bijvoorbeeld bij boer Murk Nijdam in Wommels. Deze “skriezeboer” zet zich met hart en ziel in voor de weidevogels. En met succes. Op zijn land broeden in het voorjaar meer dan 90 paren van de grutto (skries). Het hoogste aantal per hectare van de wereld! De “kening van de greide” (grutto) wordt ook wel de panda van Fryslân genoemd. Deze weidevogelsoort is bijna geheel afhankelijk van de Friese weiden en wordt serieus in zijn bestaan bedreigd.

Acties

Rondom de wedstrijd zijn er verschillende acties voor het ANF. Zo zal het wedtrijdshirt van Kenny Welles worden verloot en worden de overige wedstrijdshirts geveild in de pauzes en na afloop van de wedstrijd. Hierover volgt later meer nieuws. Alle opbrengsten zullen worden gedoneerd aan het ANF.

Tickets

Wil jij ook bij deze bijzondere wedstrijd aanwezig zijn? Bestel dan alvast online tickets voor de wedstrijd. Om 20:00 uur is de face-off in Thialf. Tickets zijn te bestellen op de website van Vanplan.nl.

 

 

Deel dit bericht