Het dienstverband van Yan Turcotte bij de UNIS Flyers zit erop. Na drie succesvolle seizoenen heeft de clubleiding besloten dat het contract met de 34-jarige Canadees niet wordt verlengd. Daarmee komt er een nieuwe importplek vrij.

In het seizoen 2011/12 streek Yan Turcotte voor het eerst voor de duur van een half seizoen neer in Friesland. Dit seizoen eindigde weinig succesvol voor Flyers, de playoffs werden niet gehaald. Daarop keerde de in Montréal geboren Canadees terug naar zijn thuisland, waar hij bij Sorel Tracy in de beruchte LNAH, ‘the toughest hockey league in the world’, ging spelen. Na twee nieuwe seizoenen in Europa, bij Strasbourg in Frankrijk en Hull Stingrays in Groot-Brittanië keerde hij in de zomer van 2015 terug bij UNIS Flyers, waar een succesvolle periode aanbrak.

In de afgelopen drie seizoenen heeft UNIS Flyers tweemaal de beker en het Nederlands kampioenschap veroverd. Ook werd de BeneLiga-titel gepakt in 2017. Bij het winnen van deze prijzen had Yan Turcotte een groot aandeel. Met zijn bikkelharde spel en strijdlust waren er weinig tegenstanders die hij niet kon intimideren en tot vertwijfeling kon brengen. Daarmee was hij een belangrijke bouwsteen in de stabiele defensie, die gedurende de afgelopen drie seizoenen steevast de minst gepasseerde van de BeneLiga was. Ook was Turcotte aanvallend van waarde. In de 118 officiële wedstrijden die hij vanaf 2015 voor de club speelde, wist hij 39 keer te scoren en gaf hij 78 assists. Daarmee komt hij gemiddeld bijna op een punt per wedstrijd.

Ondanks zijn robuuste uitstraling en de 418 strafminuten die Turcotte verzamelde in het shirt van de Flyers, gold hij als een gangmaker in de kleedkamer en een ‘fan favorite’ voor de supporters. UNIS Flyers wil Yan Turcotte bedanken voor zijn inzet en bijdrage van de afgelopen seizoenen, en wensen hem zowel sportief als persoonlijk alle goeds.

Tot dusver heeft UNIS Flyers vier spelers onder contract voor komend seizoen. Op dit moment voert de clubleiding gesprekken met spelers voor het nieuwe seizoen. Zodra de handtekeningen zijn gezet, zal het nieuws via mediakanalen van de club worden gecommuniceerd.

Selectie 2018-2019:

Verdediging: Pippo Limnell Finocchiaro

Aanval: Adam Bezak, Marco Postma, Ronald Wurm

Deel dit bericht