Het is UNIS Flyers niet gelukt om dit weekend de volle buit te pakken. Zaterdagavond werd na overtime gewonnen van Mechelen Golden Sharks (5-4) en zondagmiddag moest UNIS Flyers de zege laten aan koploper Bulldogs Liège: 1-3. 

Voor een volgepakt Thialf kwam UNIS Flyers nog wel op voorsprong tegen Bulldogs Liège via een shorthanded goal van Roope Nikkilä, maar in de tweede en derde periode deden de Belgen wat UNIS Flyers na liet: kansen benutten. Want kansen worden er wel gecreeërd, maar het afmaken van de mogelijkheden lijkt een lastige opgave.

Aanvaller Eef Gerritsen van UNIS Flyers was tegen Mechelen Golden Sharks met twee goals nog goed op schot. ,,Het is leuk om te scoren. Het is de tweede keer dat ik twee goals in één wedstrijd voor UNIS Flyers maak,” vertelt Eef. Scoren lukte tegen Bulldogs Liège met moeite.

Kansen en powerplays waren er, maar UNIS Flyers kwam slechts tot één goal. ,,Ik denk dat het ongelukkig is, maar ook een kwestie van harder werken. Als we voor de goal zijn, moeten we meer strijden. We zijn soms wat te soft. We moeten ons niet laten wegduwen, maar vol voor de rebounds gaan,” licht Eef toe.

De 22-jarige aanvaller vindt dat zijn team de handschoen weer snel moet opnemen en zich richten op de volgende wedstrijd. Woensdag wacht namelijk Snackpoint Eaters Limburg in Thialf. Het betekent veel wedstrijden in een korte periode voor het team van coach Mike Nason. ,,Ik vind het wel lekker. Ik houd van ijshockey, ik speel graag wedstrijden. Het maakt mij niet uit dat we meer wedstrijden in een week spelen,” zegt Eef.

Tickets voor woensdagavond

Om 20.00 uur speelt UNIS Flyers aanstaande woensdag tegen Snackpoint Eaters Limburg in Thialf. Wil jij hierbij zijn? Bestel dan alvast je tickets online via VanPlan! Dan zien we je graag weer in Thialf!

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht