UNIS Flyers heeft zaterdagavond het trainingskamp in Herford met een overwinning afgesloten. In de Dragons Cup werd het Regionalliga team Soester EG met 2-8 verslagen.

De Dragons Cup in Herford werd georganiseerd door Herforder EV. Het verschil in voorbereiding was zichtbaar afgelopen zaterdag. UNIS Flyers – met meer trainingsuren in de benen – had het betere van het spel. Desondanks liet Soester EG hun potentie zien.

Scorende aanvallers

In de eerste periode bracht Kevin Nijland UNIS Flyers na ruim zes minuten spelen op voorsprong tijdens een powerplay.  Aan het eind van de periode breidde UNIS Flyers de voorsprong uit door een goal van Lars den Edel. In de tweede periode bleef UNIS Flyers scoren. Met een goal van Janssen en twee goals van Wurm stond na 34 minuten spelen de tussenstand op 0-5.  In de 35ste minuut deed Soester EG door een powerplaygoal van Gerber iets terug. Goals van Demelinne, Collard en opnieuw Den Edel leverde UNIS Flyers in de derde periode een 1-8 tussenstand op. Het slotakkoord was voor Soester EG. Met opnieuw een powerplaygoal was het Juricek die de eindstand bepaalde op 2-8.

Voorbereiding

Komende vrijdag speelt UNIS Flyers opnieuw in Duitsland. In het laatste duel van de voorbereiding is dan Dinslaken Cobras de tegenstander. Een week later staat het eerste officiële duel van het seizoen 2018-2019 op het programma. Op zaterdag 22 september speelt UNIS Flyers de Ron Bertelingschaal tegen Hijs Hokij Den Haag in Thialf. Tickets voor deze wedstrijd zijn inmiddels in de voorverkoop te koop (klik hier)!