Het zat er al wat aan te komen, maar UNIS Flyers beleefde een zwaar weekeinde. Zaterdag werd Bulldogs Luik in Thialf nog wel met 3-2 (2-1, 1-0, 0-1) verslagen, maar Microz Eaters Limburg was een dag later in Geleen met 6-2 (0-0, 1-2, 5-0) duidelijk een maatje te groot.

,,Je kon wel merken dat een tweede nederlaag in deze BeNe-League wel aanstaande was’’, bekende aanvaller Ronald Wurm na de zware nederlaag in Limburg. ,,Het goede nieuws is dat we weer even weten waar we staan en hoe we een wedstrijd in moeten gaan om tot succes te komen.’’ Die woorden zijn tegelijk het stokpaardje van UNIS Flyers-coach Mike Nason. Hij hamert daar iedere wedstrijdbespreking weer op: ,,Know what you have to do to be a winning team.’’

Thuisoverwinning op Luik

Zaterdag kon UNIS Flyers de drie punten ternauwernood in eigen huis houden. ,,Het was al niet goed wat we lieten zien, maar gelukkig bleven we overeind’’, zei Wurm.

Hij zag de Belgen nog wel op voorsprong komen. Brent Janssen, Trevor Petersen en Trevor Hunt poetsten die achterstand feilloos weg. In de derde periode kwam Luik al vlot op 3-2, waarna met hangen en wurgen de zege toch binnen gesleept werd.

Met alle goede bedoelingen ten spijt kwam de tweede verliespartij in de Belgisch-Nederlandse competitie dus niet als een verrassing. En wellicht niet eens ongelegen. ,,Beter nu even weer met de neus op de feiten gedrukt worden dan straks in de play offs’’, vond Wurm.

Nederlaag in Geleen

Dat de Geleense ploeg met een ander elan het ijs op kwam was mede te danken aan de coach-wissel die Eaters onlangs onderging. Na ruim twee seizoenen moest Andy Tenbult het roer overgeven aan Alf Philippen. Wurm: ,,Geleen wilde zich duidelijk bewijzen.’’

Dat UNIS Flyers na twee periodes met een op het oog geruststellende 2-1 voorsprong (door treffers van Trevor Hunt en Adam Bezak) mocht gaan pauzeren, was duidelijk tegen de verhouding in.  Dat Eaters binnen zes minuten het tij volledig keerde, was wel een wrange gewaarwording voor de ploeg van Nason. Vier tegentreffers in dat uiterst korte tijdsbestek was voor de minst gepasseerde verdediging een hard gelag. ,,Als we zaterdag tegen Antwerpen op dezelfde manier de wedstrijd gaan beleven als tegen Geleen, dan gaan we het weer heel lastig krijgen’’, waarschuwde Ronald Wurm zichzelf en zijn teamgenoten.

Mocht ook dan verloren worden, dan verspeelt UNIS Flyers in korte tijd een zorgvuldig opgebouwde riante koppositie in de BeNe-League. Zover zal het niet komen, is de overtuiging van Wurm.

De Heerenveners leiden nog altijd en hebben drie verliespunten minder dan nummer twee Era Renomar Hyc Herentals. In de strijd om de landstitel – de hoogst eindigende Nederlandse ploeg in de BeNe-League mag zich kampioen van ons land noemen – is de voorsprong op Cairox HIJS Den Haag tien punten, maar UNIS Flyers speelde een wedstrijd meer.

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht