En dat is negen, en dat is tien! Na twee zeges tegen Select4U Devils Nijmegen – vrijdag werd het in het Triavium 2-5 (0-3, 2-0, 0-2) en zaterdag werd thuis met 3-2 (0-0, 0-0, 2-2, 1-0) gewonnen – staat de teller voor UNIS Flyers dit seizoen alweer op tien overwinningen. In even zovele gespeelde wedstrijden. Een unieke prestatie voor een deze zomer sterk gewijzigd team.

Heel voorzichtig mag UNIS Flyers zichzelf al wat doelen stellen. Was het voor aanvang van dit seizoen nog ongewis en werd er gerept over ‘kijken waar het schip strandt’, inmiddels mag er gedacht worden aan ‘meedoen om prijzen.’

In elk geval mag het doel gesteld worden om de finale van de nationale beker te halen en zelfs veroveren. Met enkel nog het thuisduel tegen Tilburg Trappers Toekomstteaam voor de bekercompetitie te gaan, heeft UNIS Flyers de andere negen bekerontmoetingen gewonnen.

Zeven werden in de reguliere speeltijd in winst (en dus drie punten) omgezet. Tegen Cairox Hijs Hokij Den Haag moesten penaltyshots de beslissing brengen. Juha Kiilholma werd daarin matchwinner voor de Heerenveners.

Dubbele winst

Zaterdag was wederom in Thialf overtime nodig om een winnaar te bepalen. Ook nu bleven er twee punten in Heerenveen. Na een, door UNIS Flyers-coach Mike Nason als ‘exciting’ bestempelde, clash tegen Select4U Devils Nijmegen was het nu de andere inmiddels volledig geïntegreerde nieuwe import Trevor Petersen die de thuisploeg de zege bracht.

De Canadees bekroonde daarmee niet alleen een prima wedstrijd van zijn team, maar zeker ook van zichzelf. ,,Dat is de kracht van ons team’’, weet Mike Nason. ,,Iedere wedstrijd staat er wel een andere speler op en blijkt bepalend voor de winst. Marc Nijland vorige week tegen Geleen, Pippo Limnell Finocchiaro vrijdag in en tegen Nijmegen en zaterdag Trevor Petersen dus.’’

Petersen had in een heerlijk swingend Thialf een assist bij de eerste goal van de wedstrijd. Die viel pas in de derde periode. De wedstrijd van vrijdag, die Flyers glansrijk met 5-2 had gewonnen door ondermeer twee goals van verdediger Pippo Limnell Finocchiaro, zat in de eerste periode nog duidelijk in de benen.

Conditioneel sterk

In het tweede part liet UNIS Flyers zien dat er dit seizoen een conditioneel ijzersterk team staat, dat ook nog eens aan veel schaatssnelheid heeft gewonnen. De Nijmeegse ploeg werd gedomineerd, maar de blauwhemden verzuimden om uit een handvol kansen te scoren. Al was dat ook vanwege het weer sterk spelen van goalie Deniz Mollen van de gasten.

Hij kon in de laatste periode de nul niet meer houden. Net als zijn ook al prima spelende collega Martijn Oosterwijk. Beiden stonden twee tegengoals toe, waardoor de overtime de beslissing bracht. Een knap backhandshot van Trevor Petersen, die UNIS Flyers ook al op 2-1 had gezet, betekende de negende bekerzege. 

,,Het gaat voor iedereen verrassend goed. Dat komt vooral omdat iedereen in het team meegaat in een bepaalde ontwikkeling. De jonge jongens die nu veel meer speeltijd krijgen maken stappen en dat is voor een coach prachtig te zien. We genieten van het spel en de zeges, zo lang als het duurt’’, zegt coach Nason.

Komend weekend

De reeks zal zaterdag in Thialf nog wel worden voortgezet. Dan komt Tilburg Trappers Toekomstteam in het kader van de laatste bekercompetitiewedstrijd naar Heerenveen en dat mag geen enkel probleem worden. Zondag wordt een ander verhaal. Dan reist UNIS Flyers naar Neuwied om het tweede duel in de Inter Region Cup te spelen. Nason: ,,Een sterk team, maar daarom een extra uitdaging.’’

Aankomende zaterdag speelt UNIS Flyers in Thialf tegen Tilburg Trappers Toekomstteam. Alvast tickets bestellen? Je bestelt ze hier!

Foto: Martin de Jong

 

Bekijk meer UNIS Flyers video’s

Deel dit bericht