UNIS Flyers begint vrijdagavond aan de playoffs voor de BeNe-League. In de kwartfinale van deze playoffs serie ontmoet het team van coach Mike Nason Snackpoint Eaters Limburg. In een best-of-three wordt uitgemaakt wie zich halve finalist mag noemen. De wedstrijd begint om 20.30 uur.

Zondagmiddag verloor UNIS Flyers de strijd om het Nederlands kampioenschap. UltimAir Hijs Hokij was in Utrecht met 4-3 te sterk voor UNIS Flyers. Aanvaller Wessel Copier baalt nog steeds van die nederlaag, maar richt zijn vizier op vrijdag. ,,Verliezen is nooit leuk,” steekt Wessel van wal. ,,Je hoopt uiteindelijk met die beker te staan. In de wedstrijd kom je met 2-1 voor, maar door een aantal straffen lopen we uiteindelijk achter de feiten aan. Ik vond ons niet de mindere ploeg, maar misschien waren we net niet slim genoeg. Soms heb je pech, en dat heb je niet in de hand. Maar het is de kunst om dat te controleren. We hebben onszelf tekort gedaan. Ik denk dat we van onszelf hebben verloren.”

De 23-jarige Wessel Copier kwam in Utrecht terug op bekend terrein. Hij zette daar zijn eerste streken op het ijs en speelde tot zijn vijftiende bij Dragons Utrecht. ,,Ik had nog nooit voor zoveel publiek in De Vechtsebanen gespeeld. Heel bijzonder. Ook wel weer gek, want ik speelde niet voor Utrecht en niet tegen Utrecht. Er zaten veel familie en vrienden op de tribune. Ik wilde heel graag winnen, omdat het voor mij persoonlijk heel speciaal was om met de beker in Utrecht te staan.”

‘Een serie laat de betere ploeg zien’

Dat is geweest. Nu kan het team zich direct weer richten op een nieuwe uitdaging. De playoffs van de BeNe-League. ,,Je hebt nu te maken met een serie (best-of-three, red.) in plaats van één wedstrijd. Dan spelen andere factoren een rol: wie is het fitste, wie is compleet, wie is mentaal sterker. Een serie laat de betere ploeg zien. Je moet herhaaldelijk goed presteren onder druk. Voor het ijshockey is het mooiste om een serie te spelen. En dat brengt ook weer een andere spanning met zich mee,” vertelt Wessel.

Hij kijkt uit naar de komende playoffs serie voor het kampioenschap in de BeNe-League. ,,Ik verwacht dat wij ons moeten neerzetten zoals we sinds november hebben gepresteerd. Langdurig goed kunnen spelen en de strijd aangaan met de topploegen. We moeten wedstrijden naar ons toetrekken. We hebben diepte in onze selectie en we zijn fit. Terugkijkend denk ik dat de afgelopen finales ons zelfvertrouwen niet heeft ontnomen. Met zelfvertrouwen staan we er vrijdagavond weer.”

Clash met Eaters

In de kwartfinale ontmoet UNIS Flyers vrijdagavond Snackpoint Eaters Limburg. ,,Ze hebben een moeilijke periode achter de rug met veel inhaalwedstrijden. We hebben dit seizoen al een aantal keren tegen ze gespeeld, en de ene wedstrijd ging ons beter af dan de andere. Ik vind Eaters een onvoorspelbare ploeg. Dat maakt het lastig om tegen ze te spelen. Maar ik vind dat wij er vrijdagavond moeten staan. Het is wedstrijd voor wedstrijd. We moeten ons eigen spel gaan spelen. We hebben het zelf in de hand,” aldus Wessel.

Foto: Margo Mulder

 

Deel dit bericht