De mooiste ijshockey-tijd van het seizoen is gestart. De playoffs. Komend weekend speelt UNIS Flyers de halve finales tegen Bulldogs Liège Een prachtig affiche tussen twee goed presterende teams. UNIS Flyers versloeg in de kwartfinales Zoetermeer Panters, terwijl Bulldogs Liège de ijshockeyers van HIJS Hokij Den Haag uitschakelde in twee wedstrijden. Vrijdagavond speelt UNIS Flyers in Thialf tegen Bulldogs Liège (20.30 uur), zondagavond is de wedstrijd in Luik (18.45 uur). Indien nodig wordt woensdag de derde wedstrijd in Thialf gespeeld (20.00 uur).

Vorig weekend zag hoofdcoach Mike Nason zijn team een prima prestatie neerzetten in de kwartfinale van de playoffs tegen Zoetermeer Panters. In Heerenveen won UNIS Flyers met 10-0, een dag later in Zoetermeer zegevierde UNIS Flyers met 4-2. ,,De eerste wedstrijd was prima, maar de uitslag was geen goede weerspiegeling van de wedstrijd. Ik vond Zoetermeer namelijk behoorlijk spelen, alleen onze aanval was erg effectief en onze goalie hield ons goed in de wedstrijd. De tweede wedstrijd was meer in evenwicht, maar de spelers hebben het goed opgepakt en uiteindelijk de wedstrijd solide uitgespeeld,” vertelt Nason.

Het playoffs gevoel

Vrijdag en zondag treedt het team aan tegen Bulldogs Liège. Het is al een poosje geleden dat UNIS Flyers in de reguliere competitie speelde tegen de zuiderburen. In november 2018 speelde het team van hoofdcoach Mike Nason twee keer tegen de Belgen. In Liège won UNIS Flyers in overtime (4-5), terwijl Bulldogs in Heerenveen met de zege vertrok (2-3 OT).

Het is playoffs tijd. Een tijd waar elke ijshockeyer gedurende het seizoen naar uit kijkt. ,,Je ziet de glimlach op ieders gezicht,” vertelt Nason. ,,Het einde is in zicht. Het is een beetje the winner takes it all. Er is geen tweede kans. Je moet nu presteren. Beide teams zullen er vol voor gaan. In de competitie heb je zulke wedstrijden niet. In de playoffs wedstrijd is iedere kans eentje die je dichter bij je uiteindelijke doel kan brengen. Iedereen wil de held zijn in de playoffs.”

Vizier op Bulldogs Liège

Komend weekend het duel met een tegenstander die vierde eindigde in de reguliere competitie. ,,We hebben goede wedstrijden tegen Bulldogs Liège gespeeld,” herinnert Nason zich. ,,Het wordt een close game. Een wedstrijd die wordt beslist op details. Ze hebben een gemakkelijk scorende aanval en een degelijke defense. In de afgelopen jaren hebben we vaker tegen Bulldogs gespeeld in de playoffs. Maar zij zijn elk jaar een stukje beter en sterker geworden. Wij moeten zorgen dat we het heft in handen nemen en niet meer loslaten.”

Tickets

De kaartverkoop voor de eerste wedstrijd in de halve finale is inmiddels begonnen. Bestel hier alvast online tickets om UNIS Flyers aan te moedigen in Thialf komende vrijdag! De wedstrijd start 20.30 uur!

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht