De jacht naar prijzen is geopend. In de komende weken strijden de clubs uit Nederland en België voor kampioenschappen. Volgende week start de play-offs voor de BeNe-League. Vrijdag strijdt UNIS Flyers in Thialf in de halve finale van het Nederlands kampioenschap, ofwel: Final Four. Tegenstander is AHOUD Devils Nijmegen. In de andere halve finale staan HYS Hokij Den Haag en Eaters Limburg tegen over elkaar. De winnaar van beide duels spelen woensdag 6 maart de finale in Tilburg.

Voor de achtste keer dit seizoen staan UNIS Flyers en AHOUD Devils Nijmegen tegenover elkaar dit seizoen. De zevende ontmoeting vond afgelopen weekend plaats. UNIS Flyers trok aan het langste eind: 4-1. Hoofdcoach Mike Nason blikt tevreden terug op die wedstrijd. ,,Ik kan het bord met aanwijzingen in de kleedkamer wel laten staan. Het was namelijk ook onze laatste thuiswedstrijd,” grapt Nason. ,,Onze vorige wedstrijd tegen ze was goed. We waren overall beter. We kwamen sterk uit de startblokken. We hielden de controle en hebben weinig kansen weggegeven. Het was een professionele wedstrijd van onze kant.”

Comeback tegen Herentals

Afgelopen weekend werd ook de winst gepakt in en tegen Herentals. In overtime haalde Todd Ratchford de trekker over: 5-4. Mike Nason is blij met de winst in die wedstrijd. ,,Het was een goede comeback. Herentals kwam voor met 3-1 en 4-2. We moesten ze nerveus maken en dat gebeurde met de 4-3. Daarna kwamen we ook nog gelijk en pakten we de winst alsnog. Dat gaf ons team een grote boost.”

De winst in Herentals zorgde er tevens voor dat UNIS Flyers als eerste eindigde in de BeNe-League en dus het thuisvoordeel in alle play-offs heeft bemachtigd. ,,Ik vind dat een goede prestatie. Het is speciaal. Het thuisvoordeel kan ook van belang zijn als je binnen korte tijd veel lange busreizen moet maken voor uitwedstrijden. De jongens kunnen zich beter en gemakkelijker voorbereiden met thuiswedstrijden.”

Het teamvertrouwen is goed

Komend weekend start voor UNIS Flyers de strijd om het Nederlands kampioenschap. AHOUD Devils Nijmegen is de tegenstander in de halve finale. Coach Mike Nason verwacht een interessant duel. ,,We zullen een paar kleine wijzigingen doorvoeren ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen hen. Het is belangrijk dat we de controle houden en geen onnodig puckverlies lijden. We moeten gefocust blijven,” is de coach resoluut. ,,Het vertrouwen in het team is goed. De prestaties van de laatste wedstrijden heeft ons goed gedaan. De comeback tegen Herentals is ook goed voor onze mentaliteit.”

Tickets halve finale Final Four

Vrijdagavond speelt UNIS Flyers in Thialf tegen AHOUD Devils Nijmegen. Face-off 20.30 uur. In lijn met afgelopen wedstrijden verwachten we opnieuw veel toeschouwers op de tribune. De kaartverkoop voor de halve finale is inmiddels online begonnen. Een ticket voor volwassenen kost €14,- en voor jeugd t/m 17 jaar €5,-. Tickets kunnen hier worden besteld!

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht