Na vier weken van voorbereiding start vrijdagavond voor UNIS Flyers het nieuwe seizoen. Met een thuiswedstrijd tegen Zoetermeer Panters opent UNIS Flyers de bekercompetitie. Zondagavond gaat UNIS Flyers op bezoek bij Microz Eaters Limburg.

UNIS Flyers speelde vorig weekend twee oefenwedstrijden tegen Duitse tegenstanders. Over die wedstrijden is Mike Nason tevreden. ,,Het was een positief weekend. Vrijdag (tegen Hannover Scorpions, red.) verloren we met 6-5, maar hadden we misschien wel moeten winnen. We waren vooral in de eerste periode te respectvol voor de tegenstander. Op zondag speelden we tegen Dinslaken Kobras. Die wonnen we met 4-2, maar qua offensief hadden we meer moeten brengen,” blikt Nason terug.

Vrijdag: Panters

Vrijdagavond speelt UNIS Flyers in Thialf tegen Zoetermeer Panters. ,,Alle spelers zijn fit. Dus dat is niet iets om ons zorgen over te maken,” vertelt Mike Nason. ,,Bij Zoetermeer Panters is dit seizoen Alex Andjelic de coach. Hij was mijn eerste coach toen ik in Nederland kwam spelen. Dat is wel een leuke bijkomstigheid.”

,,We hebben Zoetermeer nog niet zien spelen in de voorbereiding, dus eigenlijk weet ik niet hoe hun team er voor staat. Ik verwacht dat Panters een hard werkend team heeft, maar ik vind dat we op onszelf moeten focussen en gewoon de goede dingen doen,” zegt Nason.

Zondag: Eaters

Twee dagen later reist UNIS Flyers af naar Geleen voor de ontmoeting met Microz Eaters Limburg. Mike Nason noemt het een big game. ,,Zij zijn één van de favorieten dit seizoen. Het wordt voor ons een goede test waar we staan in de competitie. Spelen in Geleen is altijd lastig en het is hun eerste thuiswedstrijd. Dus zij zullen volle bak gaan. Onze start in die wedstrijd moet goed zijn. We mogen niet onze eerste periode verpesten. Offensief hebben we veel snelheid en meer opties. Dat moeten we benutten. Daarnaast heeft Geleen goede aanvallers, daar moeten we ons tegen wapenen. We zijn klaar voor deze wedstrijden,” klinkt het strijdvaardig.

Wees erbij!

Wil jij bij de seizoenstart zijn van UNIS Flyers tegen Zoetermeer Panters in Thialf? De puck valt om 20.30 uur, wees erbij! Tickets koop je in de voorverkoop online. Tot vrijdagavond!

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht