De ijshockeyers van UNIS Flyers zijn de bekercompetitie uitstekend gestart. Zaterdagavond werd in Thialf, onder toeziend oog van 1500 toeschouwers, UltimAir Hijs Hokij verslagen: 2-1. Een dag later was het team van hoofdcoach Mike Nason in Geleen te sterk voor Snackpoint Eaters: 3-7. 

Na een lange voorbereidingsperiode, waarin ook een behoorlijk aantal nieuwe spelers werden ingepast, stond zaterdag 9 oktober 2021 rood omcirkelt in de agenda van Mike Nason. Na ruim anderhalf jaar zonder ijshockey mocht het eindelijk weer. De eerste echte wedstrijd, en dan ook nog direct tegen een concurrent. Immers, in het laatste seizoen stonden beide teams nog tegenover elkaar in de strijd om het Nederlands kampioenschap.

Seizoensopener

In de eerste periode nam Den Haag het heft in handen en was de betere ploeg. Het was dan ook niet geheel verrassend dat Levi Boer de trekker overhaalde en Den Haag op 0-1 voorsprong bracht. Dat was ook de stand na de eerste periode. In het tweede deel zagen de Flyers fans dat hun ploeg uit een ander vaatje ging tappen. UNIS Flyers nam de regie over en zag dat beloond worden met de gelijkmaker van captain Trevor Hunt. Hij deed dat op aangeven van de Finse tandem: Riku Pitkänen en Roope Nikkilä.

In de derde periode ging de wedstrijd over en weer. Flyers goalie Martijn Oosterwijk kreeg de nodige schoten te verwerken, maar was een continue sta-in-de-weg. Aan de andere kant viel de goal wel. Nieuwkomer Riku Pitkänen prikte de puck achter Den Haag goalie Brett Magnus en zorgde daarmee voor de winst van UNIS Flyers: 2-1.

Zevenklapper

Een dag later trad het team van coach Mike Nason aan tegen Snackpoint Eaters in Geleen. Goalie Jeff Honebeeke moest al binnen één minuut het antwoord schuldig blijven op een schot van Lars van Sloun: 0-1. Maar nog voordat de periode was afgelopen bracht Riku Pitkänen de stand weer op gelijke hoogte: 1-1. In de tweede periode liep UNIS Flyers binnen drie minuten uit naar een 1-4 voorsprong. Kevin Nijland, Jasper Nordemann en Marc Nijland waren de schutters. Toch kwam ook Geleen bijna even snel weer terug met twee goals in twee minuten: 3-4.

In de slotperiode besliste UNIS Flyers de wedstrijd. Roope Nikkilä, Eef Gerritsen en wederom Marc Nijland stonden op het scoreformulier, waar ook Jeff Honebeeke enkele knappe saves liet zien en daarmee de overwinning veilig stelde.

Next stop: Zoetermeer

Komend weekend staat voor UNIS Flyers het tweeluik met Zoetermeer Panters op het programma. Vrijdagavond is UNIS Flyers gastheer in Thialf, en zaterdagavond reist het team van Nason af naar Zoetermeer. Moedig jij UNIS Flyers vrijdagavond aan tegen Zoetermeer? Wedstrijd begint om 20.30 uur in Thialf. Tickets bestel je hier!

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht