UNIS Flyers heeft dit weekend zowel verloren als gewonnen. In Thialf was Herentals met 1-2 nipt te sterk. Een dag later won UNIS Flyers vrij overtuigend met 1-5 in Mechelen.

Na twee doelpuntrijke duels (0-7 en 6-7 verlies, red.) tegen Herentals was het afgelopen zaterdag voor UNIS Flyers eerst zaak om minder goals tegen te krijgen. In de eerste periode kwam UNIS Flyers terecht op voorsprong. Op de powerplay werd Roope Nikkilä in stelling gebracht door Riku Pitkänen en Trevor Hunt. Met een hard schot bracht hij UNIS Flyers op voorsprong. Lang kon UNIS Flyers niet genieten van de voorsprong. Vlak na de openingstreffer kwam HYC Herentals op gelijke hoogte. De Canadees Skinner maakte de goal. In de tweede periode bleven de ploegen gelijkwaardig. Tijdens een overtal situatie voor UNIS Flyers in 27ste minuut verloor de ploeg op de blauwe lijn de puck. De rappe aanvallers van Herentals waren als de kippen bij en counterden effectief. Opnieuw was het Skinner die de goal maakte. In het restant van de wedstrijd bleven de ploegen aan elkaar gewaagd, maar de stand veranderde niet meer.

Op pakjesavond kwam UNIS Flyers opnieuw in actie. In Mechelen ontmoette UNIS Flyers de Golden Sharks. In de eerste periode was het opnieuw Roope Nikkilä die de score opende. Na de pauze was het opnieuw raak voor UNIS Flyers. Aanvaller Eef Gerritsen bracht de tussenstand naar 0-2. Verder de score uitbreiden lukte voor UNIS Flyers niet. Via Sandro Bosmans kwam Mechelen terug in de wedstrijd. In de derde periode kwam echter de overwinning niet meer in gevaar. Pippo Limnell bracht eerste de score op 1-3 en vervolgens schoot Riku Pitkänen UNIS Flyers met twee doelpunten naar een 1-5 eindstand.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht