Verdediger Niels van der Vossen en aanvaller Lars den Edel zijn geselecteerd om deel te nemen aan de voorbereiding van het Nederlands team in Tilburg, waar het WK Division 2A over een kleine twee weken op het programma staat. Onder leiding van de ervaren Doug Mason, voormalig trainer van grote clubs als onder andere Kölner Haie en Adler Mannheim, worden de Oranjeleeuwen sinds afgelopen zaterdag klaargestoomd om promotie naar Division 1B te bewerkstelligen. Mike Nason, hoofdtrainer van de UNIS Flyers, is een van de assistenten in de technische staf.

In totaal heeft de technische staf, verder bestaande uit Bohuslav Subr (Tilburg) en Josh Mizerek, 33 spelers en 6 keepers geselecteerd. Hiervan is een groot aantal nog actief met Tilburg in de Oberliga, waardoor zij niet aan de voorbereiding kunnen deelnemen. De verwachting is, mits de Oberliga-playoffs gunstig verlopen qua schema, dat de selectie voor het grootste deel zal bestaan uit spelers van de Trappers. Theoretisch is het mogelijk dat Tilburg de laatste wedstrijd van het seizoen speelt op zondag 22 april, terwijl het WK in Tilburg een dag later van start gaat. De komende weken zullen spannend zijn voor de spelers die nu hard trainen om een plekje bij de definitieve selectie te bemachtigen.

Nederland geldt als torenhoge favoriet voor de eindzege en daarmee promotie naar Division 1B. Twee jaar geleden zat Oranje in dezelfde situatie, en werd de gouden medaille veroverd. Mike Nason was toen ook assistent van het team, en naast Niels van der Vossen maakten ook Sjoerd Idzenga, Mark Hoekstra en Ronald Wurm deel uit van deze gouden selectie, die voor het grootste deel uit spelers uit de BeneLiga bestond. Vorig jaar werd er kansloos verloren in de sterke Division 1B, waardoor het Nederlands Team nu weer terug is in Division 2A.

Op maandag 23 april om 20:00 valt de eerste puck voor Oranje in de wedstrijd tegen China. Een dag later volgt een confrontatie met IJsland om dezelfde tijd. Na een rustdag gaat het toernooi op donderdag verder met een wedstrijd tegen Servië om 20:00. Op zaterdag volgt dan om 16:30 de burenruzie tegen België, waarna het toernooi op zondag op hetzelfde tijdstip wordt afgesloten met een wedstrijd tegen het team van ‘down under:’ Australië.

Deel dit bericht