UNIS Flyers heeft het contract met Dennis Sikma en Aldo van Aalderen met één seizoen verlengd. Beide spelers spelen al hun hele loopbaan voor UNIS Flyers en blijven dat dus ook volgend seizoen doen. Dennis (21) begint aan zijn zesde seizoen in de hoofdmacht. Voor Aldo (28) wordt het zijn tiende seizoen. 

Sikma: combinatie RUG en ijshockey

Hoewel Dennis pas 21 jaar is, speelde hij al 96 wedstrijden in de BeNe-League, waarin hij 8 goals maakt en zes assists afleverde. In de play-offs van afgelopen seizoen was de geboren en getogen Heerenvener goed voor 2 goals in 2 wedstrijden. Dennis hoefde niet lang na te denken of hij zijn verblijf bij UNIS Flyers wilde verlengen. ,,De groep is leuk, de sfeer is goed en verder is alles prima georganiseerd. Daarnaast is Thialf dicht bij huis dus kan ik op het fietsje naar de baan,” vertelt hij.

Ondanks een intensieve studie is de combinatie met ijshockey in de BeNe-League goed te doen, volgens Dennis. ,,Ik studeer Econometrics and Operations Research aan de RUG in Groningen en woon in Heerenveen. Om de hoor- en werkcolleges bij te wonen reis ik 4 à 5 keer per week met de bus heen en weer. Het is goed te doen om op tijd terug te zijn voor de trainingen in Heerenveen. De universiteit helpt mij om de studie om het ijshockey heen te plannen. Alles bij elkaar zijn mijn dagen wel gevuld met de studie en het ijshockey, maar ik heb er plezier in en tenslotte is het een bewuste keuze om beide te doen.”

Uitverkocht Thialf

Het afgelopen seizoen was een zeer succesvol seizoen, waarin Dennis in de play-offs goed op dreef was met twee goals in de wedstrijd tegen Mechelen Golden Sharks. ,,Ik vind dat wij vorig jaar een geweldig seizoen hebben gehad met UNIS Flyers. Van begin af aan wonnen we onze wedstrijden en dat is pas geëindigd toen we noodgedwongen moesten stoppen met de play-offs van de BeNe-league door het Coronavirus. De mooiste momenten van afgelopen seizoen waren natuurlijk de twee prijzen die we hebben gepakt. Het was top dat een groot deel van het stadion in Eindhoven tijdens de bekerfinale was gevuld met Flyers supporters, zelfs op een woensdagavond. En daarna Nederlands kampioen worden in een uitverkocht Thialf was zeker het hoogtepunt van het seizoen.”

Voor het volgende seizoen is Dennis goed van vertrouwen voor UNIS Flyers. ,,Het is afwachten wanneer we mogen beginnen, maar ik denk dat we ook komend seizoen voor de prijzen kunnen spelen. Persoonlijk wil ik nog wel stappen zetten om een betere ijshockeyer te worden, door mijn skills te verbeteren en sterker en sneller te worden,” aldus Dennis.

Van Aalderen verlengd ook

UNIS Flyers heeft zoals gezegd ook het contract met aanvaller Aldo van Aalderen met één seizoen verlengd. De 28-jarige aanvaller is een kind van de club. Hij speelt al zijn hele carrière in het shirt van UNIS Flyers. Volgend seizoen wordt zijn tiende in de hoofdmacht van UNIS Flyers.

Aldo is blij met zijn contractverlenging bij UNIS Flyers. ,,Ik heb gekozen om nog een jaar door te gaan omdat ik het ijshockey nog steeds erg leuk vind. Vooral de fysieke wedstrijden. We hebben een fijn team om mee te spelen, en dat blijft je motiveren om nog steeds een stapje harder te gaan.” Na het succesvolle vorige seizoen, staat hij alweer te trappelen voor het komende seizoen. ,,Ik kijk heel positief op het vorige seizoen terug. Het is altijd gaaf om prijzen te winnen. Helaas konden we afgelopen seizoen de derde prijs niet in ontvangst nemen, maar die pakken we komend seizoen wel weer.”

Combinatie ijshockey, werk en gezin

IJshockeyen bij UNIS Flyers naast een fulltime baan en een gezin is niet altijd even gemakkelijk voor Aldo. ,,Dat is soms heel moeilijk. Naast het vele trainen en de wedstrijden, werk ik ook gewoon veertig uren in de week/weekend. Daardoor zie ik mijn vriendin en onze dochter minder, en is er in de winter weinig tijd om hen te zien of om leuke dingen samen te doen. Dat is soms best pittig. Maar gelukkig krijg ik veel steun van mijn gezin!”

Voor het aanstaande seizoen is Aldo in ieder geval enthousiast. ,,Ik hoop dat we komend seizoen weer in een vol Thialf mogen spelen, en dat we onze titels mogen verdedigen, prijzen pakken, maar vooral genieten van weer een geweldig ijshockeyseizoen!”

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht