UNIS Flyers heeft zich afgelopen weekend geplaatst voor de finale van de BeNe-League. In deze finale ontmoet het team van coach Mike Nason het Belgische Bulldogs Liège. In een best-of-five serie wordt uitgemaakt wie het kampioenschap mag opeisen.

In de halve finale schakelde UNIS Flyers in twee wedstrijden UltimAir Hijs Hokij uit. Dat stemde tot grote tevredenheid bij coach Nason. ,,Dat geeft een goed gevoel. Het waren twee winstpartijen in grote wedstrijden. Maar dat zorgde ook voor een kleine frustratie dat we dat in de eerdere finales tegen Den Haag niet hebben gebracht.”

Nu dus de finale serie, die maximaal over vijf wedstrijden gaat. Het team dat als eerste drie wedstrijden wint, pakt het kampioenschap. Mike Nason kijkt uit naar deze ontmoeting. ,,Een best-of-five serie voelt als playoffs. Je bouwt in zo’n serie gezonde rivaliteit op. De spelers komen elkaar steeds weer tegen en soms is het een afvalrace omdat spelers met fysieke ongemakken zitten. Het vraagt veel van je lichaam. Dat maakt het speciaal,” legt Nason uit.

Bulldogs Liège eindigde als eerste in de reguliere competitie en is daarmee de sterkste tegenstander voor UNIS Flyers. ,,Ja, dat denk ik wel,” vult Nason aan. ,,Ze zijn het topteam dit seizoen. Het wordt een spannende finale-serie. Ze hebben een sterk team, maar wij moeten deze wedstrijden in gaan met zelfvertrouwen. Onze wedstrijden tegen hen waren telkens close games, dat zal in de finale niet anders zijn,” aldus de coach.

Schema best-of-five finale serie

DagDatumTijdstipThuisspelendUitspelendTickets
Zaterdag18-mrt-2319.00 uurBulldogs LiègeUNIS Flyers
Zondag19-mrt-2319.00 uurUNIS FlyersBulldogs LiègeTickets
Woensdag22-mrt-2320.00 uurBulldogs LiègeUNIS Flyers
Zaterdag*25-mrt-2320.00 uurUNIS FlyersBulldogs Liège
Zondag*26-mrt-2319.00 uurBulldogs LiègeUNIS Flyers

*Het betreft een best-of-five serie. Het team dat als eerste drie wedstrijden wint, pakt het kampioenschap van de BeNe-League. Wedstrijd 4 en 5 is dus afhankelijk van het verloop in deze finale-serie. 

Tickets

Deze finale-serie wil je niet missen! Zondagavond neemt UNIS Flyers het in Thialf op tegen Bulldogs Liège. De tweede wedstrijd in de serie. Het team van coach Mike Nason kan jullie support goed gebruiken! Tickets bestel je hierboven of via deze link bij VanPlan. Wees erbij en moedig UNIS Flyers luidkeels aan! Tot zondagavond!

Foto: Fanfoto.nl

Deel dit bericht