De wedstrijd van UNIS Flyers tegen Chiefs Leuven stond in het teken van Verbonden Stilte. Rondom de wedstrijd waren allerlei acties opgetuigd om geld in te zamelen voor het goede doel. Sportief gezien deed UNIS Flyers ook uitstekende zaken, want Chiefs Leuven werd met 6-1 verslagen. 

Het goede doel werd gekozen door goalie Martijn Oosterwijk en zijn vriendin Shyfra. Zij verloren afgelopen jaar hun dochtertje Veerle na 32 weken zwangerschap. UNIS Flyers speelde de wedstrijd in speciaal ontworpen wedstrijdshirts, die rondom de wedstrijd werden geveild. Daarnaast waren er donaties mogelijk en werden pucks verkocht. Al deze opbrengsten gingen naar stichting Verbonden Stilte.

Martijn was na afloop onder de indruk. ,,Het voelt misschien wat dubbel. Ik wist dat alles rondom deze Benefietwedstrijd goed geregeld was. Een week van tevoren begint het balletje te rollen voor deze avond. Ik keek er naar uit en ik vind het heel mooi wat er allemaal is gedaan om dit mogelijk te maken.”

De Benefietavond bracht Martijn geen extra zenuwen, maar het raakte hem wel. ,,Als ik dan de jongens in het team zie, die dat speciale shirt aantrekken… Dat ze enthousiast zijn over het shirt vind ik prachtig. Ik vind het heel mooi hoe mijn teamgenoten mij steunen met dit initiatief,” vertelt Martijn.

,,Ik heb deze wedstrijd niet anders behandeld dan andere wedstrijden. Vorige week hebben we al een goede wedstrijd neergezet, maar dit was natuurlijk wel een wedstrijd met een bijzonder randje. Ik heb deze wedstrijd zo normaal mogelijk opgepakt, maar de emoties kwamen wel na afloop,” geeft Martijn toe.

De 6-1 winst, met goals van Jasper Nordemann, Kevin Bruijsten, Tijs Vreys, Jesse Barwell en Lowie Vreys (2) was een prima vertoning van het team. ,,We hebben dit seizoen wisselvallig tegen Chiefs Leuven gespeeld. We hebben de punten hard nodig, dus deze winst is erg welkom. Als je de gehele competitie optelt, staan we nog steeds in de topdrie,” weet Martijn.

Zondagavond speelt UNIS Flyers de uitwedstrijd tegen HYC Herentals. ,,Een pittige uitwedstrijd,” vertelt Martijn. ,,Maar we hebben een goede motivatie om zo hoog mogelijk te eindigen. En dan gaat het vizier ook al langzaam op de playoffs, die al vlug gaan volgen,” besluit Martijn.

De samenvatting van de wedstrijd UNIS Flyers – Chiefs Leuven is terug te kijken via Flyerslive.tv.

Foto: Fanfoto.nl

 

Deel dit bericht