UNIS Flyers heeft de eerste – en tevens laatste – oefenwedstrijd van het seizoen weten te winnen. Op bezoek bij het Duitse ECW Sande, uitkomend in de Regionalliga Nord zegevierde het team van coach Mike Nason met 4-2. 

Doordat de verbouwing van de ijsvloer in de ijshockeyhal wat langer op zich liet wachten, dan vooraf verwacht, kon UNIS Flyers pas afgelopen week voor het eerst op het ijs trainen. Coach Nason moest in die eerste trainingsweek nog een vijftal spelers missen. Almer de Boer, Frits Doop, Wesley de Bruijn, Lennart Vosmer en Mike Collard werkten namelijk met Nederland U20 een WK af in Servië. Gisteren behaalde Nederland op dat WK een uitstekende tweede plek, waardoor Nederland U20 promoveert naar een hogere divisie. Flyers-speler Wesley de Bruijn werd overigens verkozen tot beste verdediger van het WK.

Na een week ijstraining stond vanmiddag om 16.00 uur het oefenduel met ECW Sande op het programma. De vijf WK-gangers werden ook direct ingevlogen en sloten na de warming-up aan bij UNIS Flyers. In de eerste periode gaf UNIS Flyers direct een visitekaartje af, want de Heerenveners leidden met 1-4. Floris van Elten maakte de openingstreffer voor UNIS Flyers, waarna Dave van den Bos, Wessel Copier en Marc Nijland de score op 1-4 zetten.

In de tweede periode kwam ECW Sande nog wel terug tot 2-4. In de slotperiode haalde ECW Sande anderhalve minuut voor het einde de goalie van het ijs, maar UNIS Flyers wist niet van de empty-net te profiteren. Aanvaller Marc Nijland keek tevreden terug op dit duel. ,,Het was een goede eerste wedstrijd. Het was wel weer even wennen, dat kon je wel zien. Naar mate de wedstrijd vorderde kwamen wij beter in ons spel. De wedstrijd was soms wel wat rommelig, omdat zij geen systeem speelden. Maar overall een prima eerste wedstrijd. Nu dinsdag weer verder bouwen,” blikt Marc vooruit op de strijd om de Ron Berteling-schaal, die aanstaande zaterdag plaats vindt.

Tickets Ron Berteling schaal

Zaterdagmiddag speelt UNIS Flyers in de Jaap Eden-hal in Amsterdam tegen UltimAir Hijs Hokij om de Ron Berteling-schaal. Deze wedstrijd begint om 17.00 uur. Wil je daarbij zijn om UNIS Flyers aan te moedigen? Dan kun je alvast tickets aanschaffen via Ticketpoint. Tot dan!

Foto: Oranje Zwart

 

Deel dit bericht